keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Erään kivitalon rakentamisen kustannusjakauma.

Pakollinen kuvituskuva jostain vaiheesta projektia. 
Musta talo uppoaa hyvin  maisemaan.
Rakennusprojekti alkaa olla niin pitkällä, että pystymme jo tekemään tilinpäätöksen kustannuksista.

Olen tietenkin sieluni kyllyydestä ekselöinyt ja pivotoinut kuluja alusta asti melko tarkalla otteella, joka on päässyt lipsumaan vasta siirryttyämme pihatöihin ja lainahanankin mentyä kiinni.

Mutta nekin menot ovat tiedossa riittävän tarkalla tasolla, samoin kuin pakolliset loput budjetoidut kustannukset pihan suhteen. Ei pakolliset lasketaan sitten harrastuskuluiksi.

Eli tässäpä jaan teille uusille rakentajille budjetointivaihetta tukevaksi (tai horjuttavaksi) tiedoksi kuinka meidän kodin rakennuskustannukset jakautuivat, kun teetimme omalla työllä tuetuilla osaurakoilla kaksikerroksisen Lammin rinnetalon osin puuvuorattuna sekä kahden auton pääosin puurakenteisen tallin lämpimällä varastolla.

Ensin pyöristetty pääkustannusjako, olkaa hyvä:
Rakennustyöt 21%
Runko  16%
LVIS 11%
Kalusteet 11%
Julkisivu 11%
Perustukset 9%
Piha 7%
Rakennutus 6%
Sisäpinnat 4%
Suunnittelu 3%

Ja sitten yllä olevia lukuja avaava tarkempi erittely, kuten olemme sitä itse seuranneet. Jos jokin kohta ihmetyttää, voi aikaisemmista postauksista käydä pällistelemässä eri ratkaisujen yksityiskohtia.

Kuten otsikossa jo kirjoitin, tämä on vain erään kivitalon rakennuskustannusten jakauma, ja jokainen projekti on omanlaisensa.   Mielenkiintoista olisi tuota jakaumaa kuitenkin verrata hirsi- ja puutalon rakennuttajien toteumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysyi vain jos askarruttaa!