perjantai 20. heinäkuuta 2018

Venevajan kasvojenkohotus

Ei niin suloinen mutta täysin tarpeellinen venevaja nököttää suoraan silmien edessä, kun olohuoneesta vilkaisee ulos. Varsinainen silmänsärky ollut tähän asti.

Lohduton näky ennen pihatöitä.
Vajahan säästettiin pihatöiden yhteydessä, nykäistiin siltä ruoto suoraksi ja nostettiin se harkoille ja sorapedille. Vahvistettiin alajuoksujakin.

Kattokin korjattiin, tuulet olivat repineet vanhan katteen pois, ja kastelleet kattolautoja. Jii vaihtoi mädäntyneet ruodelaudeet tarpeellisin osin ja lisäsi kolmiorimat päätyihin.

Huopamies kävi tohottamassa uudet kerrokset bitumia paikoilleen. Ehdotteli viherkattoa, josta kovin innostuin mutta Jii ei siihen suostunut. Epäili, että kuormaa kertyisi liikaa märän mullan myötä.

Runko oli nyt siis suorana, ja kattokin komeili tummanharmaana. Tuli pakottava tarve maalata jollain ruskealla aineella käsitelty vaja mustaksi.

Sai olla ulkona ja lykättyä taas sisähommia, kuten alakerran laattalattian seinänvieruksen akryylimassausta. Kuka nyt sellaista haluaa nyhvätä keskellä kauneinta kesää.

Hieman parantunut näkymä vajan ylösnoston sekä katon korjauksen jälkeen. 

Mutta ei sitä heti päässyt heiluttamaan pensseliä. Piti puhdistaa ensin pinta. Harjasin vajan juuriharjalla, ja samalla irtoili hämäkin verkkojen lisäksi hyvin alkuperäinen maali tai mikälie sen ajan kuullote pölynä ilmaan. Ja suuhun. Ja silmiin. Ja tukkaan.

Vastaan tuli myös muumioitunut mehiläinen. En kirkunut. Kun on nukkunut -hieman rauhattomasti tosin- fidziläisen teelautasen kokoisen hämähäkin kanssa samassa bungalowissa, ei kotimaiset hyönteiset saa paniikkiviisaria värähtämään. Hämmästyin kyllä perinpohjin hyönteisen muinaisegyptiläisestä kohtalosta. En kuitenkaan ilahduta herkkänahkaisempia lukijoita kuvalla raadosta.

Ylösnousseet irtonaulat piti myös naputella takaisin vasaralla, ja Jii oli myös ammuskellut lisää nauloja vuorauksen kiinnityksen vahvistamiseksi.

Olin ajatellut vajan koristeeksi jotain peittosuojaa mutta Nordica Mattia oli 5 l jäljellä aidanmaalauksen jälkeen, joten päätimme käyttää sen loppuun. Maalasin nyt vanhan pinnan päälle, vaikka se oli paikoin puupinnalla ja jonkinlainen pohjamaalikin olisi voinut toimia alla. Tulkitsin kuitenkin mukavuudenhaluisesti tekeväni huoltomaalausta.

Tuli hieno, vaja on hiilenmusta mutta puunsyyt näkyvät kauniisti. Taidan olla nyt vähän ihastunut tähän mattapintaiseen maaliin.

Metalliset helat maalasin ihan mustalla spraymaalilla. 

Kolmiorimaa siinä  ja puuttuva päätypelti katolta. 

Nooh, ettei totuus unohtuisi, valitettavasti vaja pitää vielä korjata järveltä päin. Oviaukkoa pitää leventää veneellemme ja sen jälkeen saan sen maalattua loppuun. Se vaatiikin jo melkoisia telinetöitä, sillä pääty on tietenkin veden päällä.

Lisäksi pitää laittaa vielä katolle ne päätypellit, tietää rautakauppakäyntiä.

Mutta illuusio mustasta vajasta on jo luotu olohuoneen näkövinkkelistä käsin.

Vanhan rouvan täydellisen faceliftin resepti:
musta maali Teknos Nordica Matt  sävynä TVT 564X,
katto Icopal antrasiitti.

2 kommenttia:

 1. Todella onnistunut facelift! :)

  Ja edelleen, nuo maisemat! Pääsevät kyllä oikeuksiinsa näin kesäkuvissa. <3 En edes viitsi kuvitella, miten hienolta livenä näyttävät ;)

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi myöhäinen vastaus, jostain syystä ei ole viime aikojen kommenteista tullut sähköpostia ja nyt nämä kaikki vasta huomasin! Ja kyllä, on tuota venevajavanhusta nyt kyllä ilo katsella talon puolelta, kannatti kyllä korjata se tähän väliin.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...