sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Raksapäiväkirja vko 51: mustia väliovia ja pallolamppuja.

Käyttöönottotarkastusviikko alkoi maanantaina ilmanvaihtoventtiilien asennuksella.  Yläkertaan tulivat ne mustaksi maalamani venttiilit ja alas valkoiset. Venttiilien maalaus aiheutti aivan varmasti muutaman harmaan hiuksen lisää. Ensimmäiset löytyivät siis tämän rakennusprojektin aikana. Ja olen aivan vakavissani.

Maalasin siis iv-urakoitsijalta etukäteen saamiani Fläkt Woodsin venttiilejä ensin Mastonin spraymaalilla, ja sen helmeiltyä pinnalla kokeilin Tikkurilan Helmi pohja- ja pintamaalia. Edelleen maalit kuoriutuivat suoraan irti, jos edes tarttuivat kiinni. Putsasin pintoja tärpätillä ja hionkin. Ajattelin että niissä oli linjalta jäänyt jotain suojaöljyjä pintaan.

Kolmannen kerran jälleen luovutin ja kävin tutkimassa nettisivuilta, että mitäs perskelettä nämä venttiilit oikein ovat. Täällä ilmoitettiin, että niissä on likaa hylkivä nanopinnoite...saahan niitä yrittää sitten maalata.

Sain sitten uudet perusventtiilit, ja nielin tappion (johon en omasta mielestäni kyllä ihan syyllinen ollut) niiden kustannuksen muodossa. Putsasin nämäkin ensin tärpätillä ja suihkuttelin sitten Mastonit pintaan. Johan tarttui.


Itse jatkoimme viikolla mm. parketin asennusta lasten huoneisiin, oviasennuksia sekä tilojen siivousta ja raivausta. Käytin pelkästään sunnuntai-iltapäivän ikkunoiden pesuun, ja sain siinä ajassa puunattua kaikki ikkunat, yläkerrassa, sisäpuolelta. Ne piti putsata kolmeen kertaan. Ensin kuivalla mikrokuituliinalla pölyt pois, seinistä samoin, sitten pesin kostealla mikrokuituliinalla ja lopulta vielä ikkunanpesuaineella. Nyt näkee tosi hyvin miten likaiset ikkunat ovat ulkopuolelta.

Lamppuja paikoillaan. 
Asentelimme myös muutamia lamppuja, ne vaativat vähän värkkäystä ja sähköasentajan konsultaatiota ennen sitä.

Näyttää lamppumaailmassa olevan yleinen käytäntö, että valot myydään esim. sokeripalalla varustettuna tai kiinteällä kiinnityksellä valorasiaan. Kattovalorasiat taas ovat järjestään nykyään pistokkeellisia. Onneton yhtälö.

Frandsenin kiinteästi rasiaan kiinnitettävät pallovalot saarekkeen päälle eivät sähkärin mukaan  istuneet reikien vuoksi nykyiseen rasiaan ja piti vaihtaa niihin a) muovinen kupu ja b) valopistoke.  Näyttävät nyt sitten tuolta:Ruokapöydän päälle en löytänyt valmiina sitä haaveilemaani lamppusettiä, joten tein sellaisen sitten ihan itse Clas Olsonista hankkimistani eri tarvikkeista, joille näytin vähän mustaa spraymaalia. Tästä tulee hyvä tunnelmavalo, ja kirkkaampaa valoa saa sitten epäsuorasti lednauhoista.

Tuohon valmiiseen kanteen sai 5 valaisinta mutta mielellään olisin vielä ainakin kaksi laittanut lisää.
Lamput ovat vielä kerällä ylhäällä turvassa raksailulta ja muutolta.

SLV:n spotit saapuivat vihdoin ja näyttävät tältä. Olivat ihan halvatun kalliit ja ei kuitenkaan näytä yhtään sen kummemmilta. Oliko tässäkään nyt yhtään mitään järkeä? Miksi neliskanttiset valot maksavat enemmän kuin pyöreät?Ulkovalojakin saatiin muutama paikoilleen, ei kylläkään käyttöön:Erittäin rajatulla kuvakulmalla meillä näyttää hyvinkin valmiilta.


Mutta toisaalla näyttääkin tältä.

Yläkerran väliovet ovat kerrassaan hienot.


Koivuiset väliovet saapuivat Vihannolta. Yläkertaan, jossa oviaukot olivat puuta ja oikean kokoiset, ovet oli todella nopea asentaa. 

Laitoimme listat ensin valkoisena, koska olin katsellut kuvia värillisistä ovista, ja todennut, että värillisillä ovilla seinän väriset listat näyttivät paremmilta ja huomaamattomammilta. Alunperin ajatus oli tehdä ovet jopa listattomina tai pienillä listoilla.

Valkoiset mdf listat...

Valinta oli väärä, mustat listat olivatkin tyylikkäämmät näiden ovien kanssa. Vaihdettiin ne sitten. Muutoinkin on alkanut näyttää siltä, että ovilistat ovatkin ihan jees, kun ei tämä kovin minimalistinen koti ole. Sopivat tuohon rimakattoon.

vaihtuivat mustiin mäntylistoihin.

Ja samaan tyyliin aloitettiin myös DIY-seinän sisään liukuvien ovien aukkojen listoitus.
Tässä listat aukon ulkopuolella.

Lasten huoneet parketoitu.

Parkettia jäi kaksi lankkua yli vaikkei hukkaa tullut juuri yhtään. Tässä herää kysymys tuliko sitä liian vähän vai ovatko tilat isommat kuin suunnitelmissa?

Taas tapellaan liian matalien oviaukkojen kanssa...Jii joutui jälleen lyhentämään karmeja yläosista.
Oviaukkojen keskelle tulee vielä seinänpätkä.

Meillä on kuitu muttei yhteyttä.
Kävin myös absurdin keskustelun Elisan kanssa. Meillä on nyt todistettavasti valokuitu ja kaapeli- tv mutta nettiyhteyttä ei voi tarjota. Miksi, no koska teille ei ole saatavuutta. Jaa. Voimme kyllä tarjota teille siitä huolimatta Elisa Viihde-paketin. Kun minua kiinnostaisi nyt kuitenkin vain se nettiliittymän hinta ja tyyppi. Palaamme asiaan, kunhan teillä on joskus nettiyhteyssaatavuus.

Nettiä odotellessa ehtii nostaa ketarat kattoon ja nauttia kevätauringosta.

Tämä olikin sitten viimeinen raksapäiväkirjapäivitys, sillä seuraavalla viikolla on tiedossa muutto.

4 kommenttia:

 1. Eikä, teillä näyttää kyllä niiiin ihanalta! Pieni kateus iskee tuosta talon sijainnista aina kun näkee noita kuvia ulospäin. :)

  Tosi hyvin käy nuo mustat listat mustan oven kanssa, hyvä valinta! Minä olen ollut meillä valkoisten ovien kannalla, mutta nyt alkoi nuo mustat ovet kieltämättä vähän houkuttamaan.. :D

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja voin sanoa, että tällä haavaa näyttää vielä paremmalta, kun on saatu muutettua tänne kaikki isoimmat tavarat ja nukuttua hyvin pari yötä uudessa kodissa omassa sängyssä ��

   Alhaalla meillä on valkoiset ovet, ja on tosiaan sitten eri tunnelma. Eivät juuri kiinnitä huomiota itseensä. Mutta kyllä tykkään näistä yläkerran ovista kovasti itsekin, sopivat hienosti keittiön ja porraskaiteiden kanssa.

   Poista
 2. Mitenkäs se kännykän kuuluvuus talossa (yläkerta versus alakerta, onko eroa?)? Muistelen että pohdiskelit asiaa ikkunanoita valitessa. Ja teitkö jotain poikkeavia valintoja ikkunoiden/ulko-ovien suhteen signaalien kulun parantamiseksi?

  -Sylvia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerrassa kännykkä kuuluu hyvin ja alhaallakin riittävästi. Wifi (saatiin se nettiyhteyskin sitten) taas ei kanna yhdellä reitittimellä alakerrasta yläkertaan, se vaatii lisävirittelyjä.
   Jätimme tosiaan kolmesta eri suuntaan olevasta lasiovesta toiset selektiivilasit pois, ja lisäksi yläpohja eristettiin ekovillalla ja höyrynsulkumuovilla, ei alumiinipintaisella spu-levyllä. Nyt ei pääse tietenkään vertailemaan mikä olisi lopputulema muuten mutta näin ainakin toimii meillä.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...