keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Hiidenpesä sisustaa: tv-tasounelmia.

Siihen on näköjään syy, miksi tv-taso vaihdetaan vain 20 vuoden välein. On yksi kalleimpia huonekaluja taloudessa sohvan ja sängyn ohessa.

Edellinen taso oli todellakin ostettu vuonna 1999, ensimmäisen vakityöpaikan palkkarahoilla...se jätettiin talon myynnissä ostajille, sillä emme löytäneet sille väliaikaista säilytyspaikkaa koon vuoksi.

Ja epäilimme myös ettei se kestäisi enää yhtään muutto-operaatiota. Muutoin se olisi voinut jatkaa oloaan uudessakin kodissa. Oli edelleen täysin modernin näköinen, ainakin omissa silmissäni.

Mutta talon ostajien ilahtuneista ilmeistä päätellen se taisi jäädä hyviin käsiin.

Uuden tason hankinta on siis edessä, ja jälleen ankaran kuukkeloinnin jälkeen iskin silmäni Scanwoodin Kajoon. Sitä saa eri väreissä ja vaihtoehdot voisivat olla musta tammiviilu tai kuvan ratkaisu tammisena.  En vaan osaa päättää, kumpi kävisi paremmin tilaan eli olohuoneeseen.

Hinta on pöyristyttävä mutta jos sitä loppuelämän katselee, niin eihän tuo vuosikustannus kummoinen ole. Sitäpaitsi, vastaan tuli vielä kalliimpiakin vaihtoehtoja.

Saisko sen käsitellä investointina ja tehdä poistoja verotuksessa?

Scanwood Kajo tammisena (kuva kaluste10.fi)
Täytynee lähteä tarkistamaan tuote ihan liikkeeseen. Yksi standardipituus on 180cm  mutta meillä voisi olla 220 cm pitkäkin taso ja näitä ilmeisesti saa ihan mittojen mukaan. Toisaalta, voi olla vähän ilmavamman näköinen jos taso ei ole ihan koko seinäkkeen leveydeltä.

Alunperin oli tarkoitus rakentaa tv-taso Ikean Beståsta. Mutta peilikaapinhakureissulla selvisi, että runkoa ei olekaan saatavan mustana, vaan wengensävyisenä. Ja tammisävy taas on hyvin vaalea tammi.

Voisihan runkoa toki tuunata, asentaisi vaikka mustaa lasia sivulle?

Lisäksi itseä (Jiin varsin suureksi ihmetykseksi) häiritsee valkoisella seinällä roikkuva iso musta tv johtoineen ("mutta niitähän on vain muutama?") Haluaisin rakentaa tv:n taakse jonkun mustan seinäkkeen, johon töllö maastoutuisi, ja jonka taakse saisi myös johdot sitten piilotettua. Kiviseinään taas emme halunneet tehdä mitään reikiä tv:n johtojen kuljetusta varten, sillä se lukitsisi tv:n paikan sitten yhteen kohtaan.

Taustaseinäke voisi olla lasia, rimaa, vaneria tai jopa maalattu. Ehkä jotain valmista sisustuslevyä.

Noista Ikean laatikostoista oli tarkoitus rakentaakin alunperin jotain tämän tyylistä. Eli kapeat  seinään kiinnitettyt kaapit sekä tv:n ylä- että alapuolella.

Ei ole sekään vielä ihan poissuljettu mahdollisuus.  Pihistä vai panosta?


Musta lasilevy tv:n takana.
(Kuva https://homeadore.com)

Kapeat hyllyköt tv:n ylä- ja alapuolella
(Kuvan lähde tuntematon)

Täällä Pinterest-tilillä lisää vastaavia ratkaisuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...