sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Raksapäiväkirja vko 47: kiintokalusteasennuksia

Tämä viikko jatkui kiintokalusteasennusten parissa. Olohuoneen lattia on nyt tyhjentynyt epämääräisestä kasasta epätoivon tunteita aiheuttavista kalusteista, ja siellä mahtuu jälleen liikuskelemaan. Ja hyvä niin, sillä takkatiilet saapuivat ja sekin voitaisiin nyt viimeistellä.

Keittiö eteni siis tällä viikolla. Keittiötä asentaa ammattiasentaja ja loput kalusteet on asennettu itse iltaisin ja viikonloppuisin. Keittiö odottaa nyt kivitason ja kodinkoneiden asennusta, jonka jälkeen voidaan viimeistellä tuo peräseinäkin tammisivulevyillä.

Saarekkeen korkeampi baaritiskiosio peittää sohvalla lonkkaa vetelevältä strategisesti tiskipöydän mahdollisesti mielenrauhaa häiritsevän näkymän.

Missä taso, siellä tavaraa. Jotain roinaa tähän alkaa kerääntyä. Hyllyn sivuseinään tulee pistorasia, johon saa latauspaikan kännyköille ja tableteille. Että ne nyt ainakin.

Liesituulettimen hormiliitos aiheuttaa edelleen ongelmia, sen lähtö lattiasta on noin 15 cm väärässä kohtaa ja liitos on todella vaikeaa saada tehtyä.  Hormiliitoksen päädyttiin tilamaan PETE-putki, joka on se haitariputken palohyväksytty nykyaikainen versio. 

No, ei ollut riittävän taipuisa ja seuraavaksi kokeillaan soveltaa litteää saunakanavaa tai päästä suljettua putkimutkaa. Jos sekään ei toimi, ihan viimeinen vaihtoehto on unohtaa liitos poistokanavaan ja käyttää aktiivihiilisuodatinta. Silloin on turhaan tehty nuo poistoilmahormivedot ja läpiviennit taloon. Yksi vaihtoehto on myös teettää osio peltisepällä.

Vielä jaksan uskoa, että kai se tästä johonkin suuntaan ratkeaa.

Sylttytehdas eli n. 15 cm väärässä kohtaa oleva hormi. Kun putki asennettiin kesällä, oli saareke vähän erilainen.
Sanoinko kuitenkin jo, että alkaa silti hieman olla väsynyt olo näiden kaikkien säätämisten kanssa?

Keittiön kivitason mittaus suoritettu ja puutasot öljytty. 
Kivitason toimittaja kävi ottamassa mitat ja tason toimitus olisi jo ensi viikolla. Arvottiin mittauksen yhteydessä kohdilleen saarekkeesta nousevan liesituulettimen ja tason paikka. Oli niitä toki jo asentajankin kanssa katseltu.

Päädyimme tilamaan mustan kivitason kiiltävänä. Alunperin suunnitelma oli mattahiottu Nero Assoluto mutta se vaihtui tässä viime viikkoina kiiltäväksi. Lähinnä siksi, että siihen tulee tuo kiiltävä musta induktiotaso ja myös siksi, että kiiltävä on musta ja mattahiottu on tummanharmaa.  Ovet ovat kuitenkin hyvin mustat.

Nero Assoluto tulee Zimbabwesta ja yritän tukahduttaa omatunnon soimauksen mahdollisten epäinhimillisten louhintatyöolojen suhteen. Vähän yritin asiaa selvittää mutta ei juuri tietoa löytynyt.

Allas tulee myös kivitasotoimittajalta, ja se kiinnitetään alhaaltapäin. Malli on Blanco Subline 500 U. Isompi olisi kätevämpi mutta ei tuohon nyt vaan isompaa mahdu. Värikin on antrasiitti eikä pikimusta mutta aion elää sen päätöksen kanssa muina naisina.  Pikimustat altaat ovat näes harvassa, yhden taisin Stalalta löytää.

Blanco Subline U-500 alta kiinnitettynä sekä mitat (kuva lapetek.fi)
Kivitaso viedään peräseinän  kaapistojen päältä ikkunalaudan päälle eli se törmää ikkunapuitteeseen. Se syventää allastasoa sitten 15 cm + vielä ikkunapuitteen verran eli ihan hyvä ratkaisu. Tämä oli arkkitehtimme ehdotus, ei tuota ehkä itse olisi hoksannutkaan. Olisi vaan ihmetellyt sitten mitä sille ikkunalaudalle tekee. Tällaisia ideoita ja ehdotuksia sitä juuri ammattilaisilta toivoo ja odottaa, amatöörinä.

Peräseinän syvyydeksi ikkunalaudan kanssa tulee 85cm. Sinne mahtuu kuolemaan tuomittuja yrttiruukkusia ja pieni radio.
Saarekkeeseenhan tuli kiven lisäksi tammea tuohon korotettuun baaritiskiosioon. Se tuli puuvalmiina missä säästi jokusen satasen. Puutason öljyäminen kun ei kovin kummoinen työ ole. Onnistuu tämmöiseltä poropeukaloltakin. On ihan mukavaakin.

Tasot on nyt kolmeen kertaan öljytty Liberonin Finishing Oililla ja välihiottu pari kertaa; muutaman kerroksen voisi vielä lisätä mikäli pinta näyttää kuivalta. Öljyn levitin 0000 teräsvillalla ja samalla villalla tein välihionnan. Öljysin tason kertaalleen myös nurjalta puolelta taipumisen minimoimiseksi. Toiset vannoo Osmocolorin nimeen mutta itse olen tykännyt Liberonin tuotteista, erityisesti heidän petsilakoista.

Mielessä kävi kyllä myös uretaanialkydilakan käyttö mutta aiheesta ei löytynyt oikein tietoa keittiötasoihin liittyen.  Öljy on kuitenkin helppo aina uusia, toisin kuin lakkaus. Tällä öljyllähän käsiteltiin myös se seinäwc:n tammikotelo alakerrassa, jonka senkin olisi varmasti voinut myös lakata.

Pesutuvan kaapinrungot paikoillaan monen suunnitelmamuutoksen jälkeen. 

Kodinhoitohuoneen suunnitelmat menivät vielä kerran uusiksi.  En ollut huomannut ajoissa, että sähköt oli vedetty tietenkin  alkuperäisten kaappisuunnitelmien mukaan ja jouduttiin palaamaan niiden mukaisiin suunnitelmiin, koska johtojen roilotus ja tasoitus piiloon ei houkutellut enää tässä vaiheessa. Suunnitelmista täällä, jonka jälkeen ne taisivat muuttua vielä kahdesti...

Lisäksi ongelmia aiheutti peräseinälle tullut rättipatteri. Joka piti tulla pesuhuoneeseen mutta jolle ei koskaan sitten sähköjä vedetty. Täällä ne taas oli, mutta johdon paikka oli suunniteltu sellaisen oskarinoksatyyppisen rättipatterin mukaisesti keskelle peräseinää. Patterin alareuna tuli juuri sille korkeudelle, että se estäisi vetolaatikkojen tai kaapiovien aukeamisen kokonaan, mikäli ne olisi asennettu ihan seinän viereen.

Jouduttiin siis päivittämään kaappitilaa 2x60 kaapista 2x50 kaapiksi ja heittämään yläkaapit takaisin toisinpäin. Näin sähköjohdot jäivät piiloon ja kaapinovet mahtuvat aukeamaan rättipatterista huolimatta.

No tältä se nyt näyttää, tasoa pitäisi seuraavaksi asennella.

Likapyykkikorit ja 20 cm pienentynyt viikkaustaso. Tasoksi tulee öljytty tammi.

Sama vanerireuna kuin yläkerrassa mutta mattavalkoisella ovella ja tammivetimillä.

Pesutorni mahtuu juuri yläkaapin alle, jonka perältä on tuuletus ylös.
 Vasemmalle tulee allas ja ylös hengari paitojen kuivaukseen.

Kylppärin kalusteet näyttävät suunnitelman mukaiselta.
Yläkerran kylppäriin tilattiin samat ovet kuin keittiöön eli vanerireunaiset koivuviiluovet. No vanerireunat eivät täällä pääse oikein edukseen, koska oviksi suositeltiin kosteussyistä vetimellisiä malleja mutta ihan kivalta tämä näyttää. Ovia joudumme vielä täälläkin vaihtamaan muutaman laatuongelman vuoksi mutta nostettiin ne nyt paikoilleen pois tieltä.

Peilikaappi voi näyttää ihan hyvältä, vai mitä?

Allas on Otsoson Ulappa 500 ja hana Hansgrohen Talis-mallistosta.

Ja vielä järki käteen muuttoaikataulun suhteen. 
Kävimme läpi lopputyölistaa ja omia työaikatauluja todetaksemme, että emme ehdi mitenkään maaliskuun aikana sekä muuttamaan että viimeistelemään ja siivoamaan talon muuttokuntoon, varsinkin kun osa tarvikkeista on vielä saapumatta pitkien toimitusaikojen tai muiden viiveiden vuoksi.

Jiilläkin tuli työmatka, joka syö kaksi viikonloppua, mikä merkitsee taas 30-40 miestyötuntia joko talon päässä tai muuttovalmisteluissa. Raksakämpän vuokrasopimusta täytyy jatkaa vielä huhtikuun loppuun. Muutoin tässä ajaa itsensä henkihieveriin ihan itse asetetun aikataulun vuoksi.

Se oli raskas päätös, sillä maaliskuu oli siintänyt muuttokuukausitoiveena jo pitkään. Muuttojärjestelyihin siivouksineen molemmissa päissä saa kuitenkin varata pari-kolme viikkoa.

Raksapäiväkirjat taitavat sitten jatkua vielä tuonne 50:n viikon toiselle puolelle.

2 kommenttia:

 1. Meillä on vessojen altaiden metsästys käynnissä ja kun googlettelin, että löytyisikö tuosta Ulappa-altaasta kuvia kalusteiden kanssa niin kappas, päädyin tänne tuttuun paikkaan. :D

  Miltä allas vaikutaa? Meillä on haussa allas, jossa ei olisi paljoa kulmia (toki tästä on ehkä pakko hieman joustaa kun ne perinteiset soikeat altaat ei oikein iske). Tärkein kriteeri on se, että altaan pohjassa ei olisi tasaista pintaa, jotta vesi ei jää seisomaan sillä täällä meidän seudulla on todella kalkkinen vesi.

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kaikki tiet vie Roomaan. Meillä oli tuo sama kriteeri, että ei olisi töhnää kerääviä nurkkia ja vesi ei seisoisi altaissa. Näissä on riittävästi kaatoa kyllä,toimii. Jos muuta kommentoin, niin tuossa valumarmorissa näkyy kyllä lika ja tahrat yms helpommin kuin posliinissa, ja tämä Ulappa on myös melko matala allas. Alakerran Cubo on hieman syvempi, siinä mielessä parempi muksujen käyttöön.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...