sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Raksapäiväkirja vko 44: lattiat etenevät

Koiraystävällinen parketti asennettu yläkertaan. 
Ylhäällä parkettia tulee vain makkariin ja vaatehuoneeseen, nyt se on myös asennettu. Ihmetystä aiheutti muuten parketin alusmateriaalin reunan muovilistan asemointi jatkoskohdissa. Ohjeessa siitä ei sanottu mitään ja jos taas katsoi Tuplexin ohjeita, siellä ohjeistettiin muovilipare laittamaan aina jatkoksen päälle. Naisen logiikalla tämä oli minusta myös hyvin järkeenkäyvää, sillä se samalla lukitsi ja suojasi saumakohdan.

Miehen logiikalla se taas piti toimia juuri toisinpäin, joten ei auttanut kuin soitella itse Timberwisen tehtaalle, ja todeta tappio logiikkasaralla. Muovi tulee siis aina jatkoksen alle. Eli tällöin se materiaalien saumakohta on paljaana ja sitä pitikin jonkun verran teippailla höyrynsulkuteipillä, jotta saumat eivät päässeet liikkumaan. Toki ne saumat olisi voinut teipata vaikka kokonaankin mutta myös pelkkä 20 cm taitos pitäisi sinällään olla riittävä höyrynsulkumielessä. Jonka tarpeellisuus on siis muutenkin kysymysmerkki.

Jostain syystä huolestutti sopiiko tuo ruskea rimakatto mustan parketin kanssa, mutta turhaan. Kontrasti ja yhdistelmä miellyttää ainakin omaa silmää. Sama yhdistelmä toistuukin sitten yläkerran kiintokalusteissa.
Tuo Timberwisen parketti on nyt todettu olevan dogproof. Se on siis harjattu ja öljyvahattu, eikä luista yhtään tassujen alla. Ei myöskään muuten villasukkien alla. Woolsockproof myös siis. Ulkonäkö on myös riittävän rouhea tuon harjauksen vuoksi, joten en usko väistämättömien naarmujen juuri paistavan silmiin.

Vesieristekynnys yläkerran kylppäriin.
Vaatehuoneesta on käynti kylppäriin, jossa suihku on juuri oven vieressä. Siihen tarvitaan kunnon vesieristekynnys vaikka suihkun lasiovi pitäisikin pitää ison osan vedestä kaukana kynnyksestä ja ennen kaikkea sen toisella puolella alkavasta parketista. Joka kelluu muovimaton päällä.

Toteutusta mietittiin mm. allaolevan detaljin mukaisesti (sillä rakennekuvissa kohtaa ei ollut kuvattu) mutta päädyttiin sitten hankkimaan Paneliawoodsin valmis vesieristekynnys, joka on suunniteltu parketin ja laatan vaihdoskohtaan. Sitä ei suoraan kaupan hyllystä saanut vaan piti tilata erikseen se rautakaupan kautta. Maksoi toimituskulut melkein yhtä paljon kuin itse kynnys.

Kuva ardex.fi

Vesieriste nostettu kynnystä vasten ja laitettiin sitä myös oven sivuihin. Päälle tulee vielä alumiinilista viimeistelemään kynnyksen.

Toisella puolella on lista, joka peittää parketin liikuntasauman.

Alakerran kuivien tilojen lattiat enää saumausta vaille.
Kodinhoitohuone, wc ja aulatila ovat nyt laatoitettu ja odottelevat saumausta. Laatta on myös mukavan karhea jalan alla, ei luista yhtään.

Laiskahko paimenkoira kyylää portaiden päässä emäntää alakerrassa ja isäntää yläkerrassa.

Kodinhoitohuoneen lattiaa ja kaapistojen alle jäävä kaivo. 

Eteisen aulatilaa, tähän tulee liukuovikaapisto, jonka ovet pitäisi pikkuhiljaa päättää. Ovatko mustakehyksiset peilit kuten yläkerrassa vai kehyksettömät valkoiset mattalasiset ovet, kuten viereisessä vessassa?  Valkoista kaapistoa on myös tuossa seinäkkeen takana olevassa pesutuvassa.

Wc odottelee putkarin tekemää wc-telineen asennusta, jonka jälkeen koteloimme sen itse. Hankimmekin jo 18mm vahvuista tammiliimapuulevyä kotelon pinnaksi. Wc:n suunnitelmat ovat menneet ihan uusiksi alkuperäisistä, sillä vaihdoimme  altaan alle tulevan vetolaatikoston paljon kätevämmäksi liukuovikaapiksi. Se peittää nyt koko peräseinän. Värikin vaihtui valkeaksi ja materiaali mattalasiksi mustasta koivuviilusta.

Lattiat ovat enää kesken märkätiloissa, eteisessä sekä alakerran lastenhuoneissa, jonne tulee parketti, kunhan sieltä saadaan laatat ja muut tarvikkeet pois. Samoin yläkerrassa portaikon ympäristö odottaa kaideasennusta, jonka jälkeen viimeistellään laatoitus kaidetta vasten. Lisäksi laatoittamatta on pesuhuoneen seinät alakerrassa.

Ledlistoja kattoon.
Sunnuntaina Jii kiinnitteli alumiinisia ledlistoja sekä lednauhoja kattoon, sillä sähkäri on tulossa jatkamaan asennustöitä ensi viikolla.
Mustaa alumiinilistaa molemmissa reunoissa.
Ensi viikolla laatoitukset ja lednauha-asennukset siis jatkuvat ja mahdollisesti putkari käy asentelemassa wc-telineet muutaman muun työn ohessa.
Venttiilien maalaus mustaksi tuottaa edelleen haasteita...melkoinen viadolorosa, etten sanoisi. Kiintokalusteiden piti saapua mutta myöhästyvätkin jokusen viikon, mikä kyllä sotkee hieman suunnitelmia eri saroilla mutta jos se tuossa pysyy niin ei vielä mitenkään kriittisesti.

Mutta kyllä me taidamme uskaltaa tässä kuussa irtisanoa raksakämpän vuokrasopimuksen. Sitten ei auta nääs kuin pinnistää loput urakat maaliskuun aikana valmiiksi. Katsotaan miten tämä tästä etenee.

8 kommenttia:

 1. Millainen pinnoite portaisiin tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tulee kyllä nyt tumma kokolattiamatto tai ihan musta neulahuopamatto, eli koko portaikko on sitten musta kaiteineen päivineen. Pinta piti päättää jo suunnitteluvaiheessa eli ilmeisesti laatta on nyt rajattu pois. Tuo lattialaatta olisi kyllä ollut riittävän karhea mutta matto auttaa kaikumiseen.

   Yritin esitellä miehelle myös nestemäistä tapettia mutta ei innostunut...

   Olikos teilläkin portaat? Mitä te laitatte pintaan?

   Poista
 2. Sama pohdinta ollut täällä... varmaan kokolattiamattoon päädytään, vielä kun löytyisi sopiva... kalanruotokuvioinen olisi kiva! Meillä tulee matto kyllä vain askelmiin, ja muuten jää betonille. T. Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi itsekin tästä jalkautua mattoliikkeeseen katselemaan noita vaihtoehtoja. Muutamia malleja sain jo mutta olivat vähän jäykkiä ja pitäisi taipua sen portaan kulman yli. Me ollaan myös katseltu sekä jotain kuosia, että yksivärisiä. Vaikea on valinta.

   Poista
 3. Mahtavasti edistystä hienoa. Koska muutatte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuun aikana on päästävä muuttamaan, toivottavasti pysytään aikataulussa!

   Poista
 4. Miten menee tuo vedeneristys jos kynnys pitää vaihtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, suo siellä, vetelä täällä kyllä näiden vedeneristysten kanssa. Toivotaan ettei kynnystä tarvitse vaihtaa ennen kuin talossa on perusteellisen remontin aika.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...