torstai 8. helmikuuta 2018

Hiidenpesä sisustaa: lisää baarijakkaroita

Vertailinkin baarijakkaroita jo aikaisemmin ja jatkoin taas puuhaa, kun se baaritiskikin lähiviikkoina ilmaantunee paikoilleen. Baarijakkaran korkeus on oltava viimeistenkin muutosten jälkeen 75 cm eli etsinnässä on se korkeampi malli, mikä taas rajaa useita kivoja vaihtoehtoja pois. Toinen standardihan on noin 65 cm istuinkorkeus.

Etsiskelinpä sitten lisää vaihtoehtoja:

Tässä olisi yksi kepeä  ja kapea malli mutta sopiiko meille tyyliltään? En tiedä.

Ton nro 14 baarijakkara (kuva room21.fi)

Tässä taas toisesta ääripäästä, jokin tässä norsussa nyt vaan kiehtoo vaikka siitä puuttuu selkänojakin. Pitäisi päästä testaamaan. Että kaatuuko tuo esimerkiksi helposti, kun painopiste näyttää olevan ylhäällä. Ja kuinka raskas se lopulta on. Vai onko juuri hyvä ja tukeva.
Bokk Puik konjakinvärisellä nahalla (kuva room21.fi)

Tämähän olisi kertaikaikkisen upea, ajaton malli mutta nyt liikutaan jo siellä panosta-hintatasossa (n. 600 eur/kpl). Toisaalta nämä tuolit olisivat kyllä päivittäisessä käytössä vuosikausia, joten ehkä panostus kannattaisi.
Ox Denmarq September (kuva edelleen room21.fi)

Toinen panosta-sarjan tuolivaihtoehto on Muuton Fiber, tässä konjakinvärisellä nahalla. Edellistä vähän modernimpi versio. Kelpaisi kyllä.

Muuto Fiber (kuva porinkalustetalo.fi)


Pihistä -luokassa olisi aika mukavannäköinen yksilö Kodin1-valikoimissa. Pihistä-luokkaa puoltaa se, että tuolien pääasialliset käyttäjät ovat vielä puhtaiden sormien suhteen harjoittelua vaativat pojanvekarat. Vaalea kangas taas on juuri samasta hillosormi-syystä riskaabeli valinta. Kun eihän niitä käsiä pääse pesemään koskematta ensin tuohon tuoliin siitä poistuessa...

Nämä eivät kuitenkaan taida mahtua baaritiskin alle piiloon, mikä on myös yksi vaatimus.

Pelle (kuvan kodin1.fi)

No sitten tosiaan olisi tämä Gavin-jakkara, josta olen nähnyt myös kokomustan version, joka olisi vielä parempi. Tästä kyllä puuttuu taas selkänoja.
Gavin (kuva cdon.com)

Edelleen listoilla on myös Hayn about a stool, josta on olemassa 75 cm korkeakin versio. Tämä olisi nyt kevyt, selkänojallinen, jalkatuellinen ja helposti puhdistettava. Mahtuu piiloon saarekkeen alle.

Mutta ei herätä mitään vau-fiilistä itsessä. Varmaan juuri siksi kun se on niin täydellinen tarkoitukseensa. Baarituolien kätevä emäntä.

Laitetaanko tilaukseen?  About a stool (kuva formverk.com)


Edellisen listauksen kevyt metallihäkkyräinen Nordal on myös vielä listoilla. Lähinnä epäilyttää sen pyöreä muoto: painaako reunat reisiä. Mahtuuko tuohon ahteri ylipäänsä? Pitäisi päästä tämäkin testaamaan. Korkeus on myös siinä ja siinä riittääkö.
Nordal  (kuva verkkokauppa.ribbon.fi)


 Täydellisen baarituolin metsästys jatkunee vielä hetken...

Saa antaa lisää vinkkejä tai kommentoida käyttökokemusta näistä vaihtoehdoista!

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaihtoehtoja teillä mietinnässä, ja noista uskoisi löytyvän sopivat. Pienten ihmisten kanssa saattaisi olla harkinnan arvoista, jos tuolin korkeutta voisi säätää, jotta he pääsisivät kapuamaan tuoliin ja pois itse. Pyörivä voisi olla ehkä myös turvallisempi sikäli, että siitä on helpompi laskeutua, kun ei tarvitse alkaa työntää tuolia poispäin pöydästä päästääkseen alas, jolloin se saattaisi helposti keikahtaa taaksepäin kumoon. Sama homma myös ajatellen mahdollisia kinttuvaivaisia sukulaisia, mikäli heidät istutetaan baaripöydän ääreen. Me päädyttiin tähän Iskusta ostettuun malliin https://www.isku.fi/tuote/connubia/3527/led juuri noista syistä.

  Materiaaleissa ja istumamukavuuksissa on todella eroja. Me käytiin istumassa tuoleja lapsi mukana (onneksi nuo löytyi melko nopeasti..). Raksavaiheessa olisi todella kiva, jos ei tarvitsisi lähteä mihinkään vaan voisi kotoa käsin tilata, mitä tarvitsee. baarijakkaroita tosiaan kävisin kyllä katsomassa livenä, jos suinkin mahdollista, koska jotkut on tosi kiikkeriä ja toisissa pinta tuntui helposti naarmuuntuvalta. Noissa meidän hankkimassa jakkaroissa taisi olla melkein kuukauden toimitusaika. Meillä ne on vähemmällä käytöllä, mutta ovat toimineet hyvin ja puhdistus on helppoa. Toisessa elämäntilanteessa olisin halunnut valkoista nahkaa, mutta nyt en:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin hyvistä huomioista! On tosiaan totta, että lapsilla voi olla vaikea käyttää näitä ei-pyöriviä ja säädettäviä tuoleja, ei tullut kyllä ajateltua siltä kantilta. Täytyy kyllä päästä siis testaamaan heidän kanssaan.
   Tuo Iskun malli on kyllä tyylikäs, voisi sopia meillekin.

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus, täytyy tutustua itsekin noihin valitsimiisi jakkaroihin. Muissa en ole istunut kun Hay:ssa, ja siinä on miellyttävä istua. Sitä meillekin harkitsen, mutta vähän häiritsee tuolin yleisyys. Sitä löytyy myös paljon yleisistä- sekä toimistotiloista. Yllä olevan kommentti pienten lasten istumisessa jakkaroilla on hyvä huomio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä selvittelystä on muillekin apua. Hay:in olen minäkin törmännyt usein vaikka olen hyvin laiska sistuslehtien ja blogien lukija mutta ehkä se tosiaan vain on toimiva tuoli ja hinnaltaankin kohtuullinen.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...