maanantai 1. tammikuuta 2018

Raksapäiväkirja vko 38- 39: valkoista maalia ja mustaa peltiä


Vuoden viimeisten viikkojen aikana myös sisämaalaukset on viimeistelty. Seinät ja alakerran katto ovat mattavalkoiset lukuunottamatta portaita, jotka täräytimme mustiksi. Hetken mielijohteesta, tarkoitan sisustuksellisesta intuitiosta johtuneesta visiosta.  Kaiteet tulevat myös mustina ja portaiden pintaan tuleva matto mustanruskeana (matoista saankin pian näytteitä).

Katsoin ensin lopputulosta äimistyneenä mutta totesin hetken sitä sulateltuani, että lopputuloksesta tulee oikein hyvä.

Seinien valkoinen sävy on siis Teknoksen T1326. Mitäpä tuosta kommentoisi? On puhdas valkoinen. Istuu hyvin myös katon ruiskumaalauksen kanssa. En tiedä kyllä oliko sekin sävytetty samaan väriin. Ei taita kaamoksen aikaan ainakaan punaiseen, keltaiseen tai harmaaseenkaan. Ehkä hieman siniseen. Jiistä ei kyllä edes siihen.  Katsellaan sävyä uudelleen, jos joskus taas näemme auringon.

Yläkerran valkeutta sen verran kuin kuvausolosuhteet antavat mahdollisuuden ikuistaa.
Ja tervehdys tasoitus- ja maalausporukalta. 

No entäs se deltapalkki? No tuossahan se edelleen patsastelee. Olisikohan se kuitenkin sulautunut paremmin, jos katto olisi ruiskutuksen sijaan maalattu sileäksi?  Ehkä nyt valitsisinkin sen maalauksen vaikkei tuo pikkuröpelö kyllä paljon silmään pistä...
Joka tapauksessa kellarissa kaikuu ainakin tässä vaiheessa sen verran, että voi olla että jollain aikavälillä päädymme kiinnittämään aulan ja lasten huoneiden kattoon vielä akustiikkapaneelit. Nyt niihin ei budjetti taipunut. 

Kuivien tilojen tasoitus- ja maalausurakka sujui mallikkaasti ja ei voi kuin suositella Stamilkraftia. Eivät ehkä edullisimpia mutta tehokkaita, huolellisia ja ammattitaitoisia. Sellaista osaa tässä vaiheessa projektia arvostaa. Yritys tulee tekemään ensi kesänä vielä julkisivurappauksen taloomme, siitäpä ehkä myöhemmin. 

Pellitykset etenevät. Kai.

Ulkona on  nyt asennettu sadevesisyöksyjä ja kouruja sekä ikkunapeltejä. Urakkahan keskeytyi rikkoutuneeseen nosturiin joskus joulukuun alussa.

Uusi nosturi oli sellainen panssarivaunun kokoinen telaketjuilla varustettu rakkine, jota ei kyllä ole varmaankaan edes tarkoitettu normaaleille omakotitalojen pihoille, joissa talon ja rajan välissä on se reilu 4 m,  vaan jonnekin hyvin paljon suuremmille läänityksille.

En jäänytkään ennen joulua seuraamaan miten sillä päästiin talon eteläpuolelle kuultuani sen pistettyä jarrut päälle jo pohjoisen puolella maan kääntyessä hieman laskuun. Joulun jälkeen näimme koneen jäljet, soratiemme on myllätty ja harkkokuormamme on jyrätty ja kaadettu.  Pihatanner oli todellakin kuin pienen taistelun jäljiltä. Iso osa kouruista ja ränneistä oli kuitenkin paikoillaan.

Alla näkyvät Ruukin kourut ovat ulkopuolisella kiinnityksellä, jolloin ne on helpompi putsata vaikka ulkonäkö ei olekaan yhtä sulava. Ei mitenkään paha kuitenkaan. Ei ollenkaan.
.

Talon pitkillä sivuilla on pitänyt tehdä ränneihin kaadot keskeltä molempiin suuntiin. Vähän särkee silmiä, kun selvästi näkee kuinka rännit ovat jotenkin vinossa. Tämmöisiä asioitakaanhan ei arkkitehtikuviin piirretä vaan ne tulevat sitten hienoisena yllätyksenä matkan varrella.

Asennukset lienevät jääneet kuitenkin kesken, sillä syöksyt loppuvat paikoin puoleen väliin seiniä ja osassa on taas alaosan mutka laitettu väärälle korkeudelle. Ainakin toivon että tämä omituisuus johtuu juuri keskeneräisyydestä.

Ovipelleiksi tilasimme stuccoa ja saimme riisinjyvää. Ne  saavat kyllä mennä vaihtoon. Samoin muutama kolhittu ikkunapelti.

Tuuletusikkunan pelti. Onko tässä nyt se rappauskulma?


Joskus raksaajakin lomailee

Itse repäisimme ja  otimme irtioton raksailusta sekä siviilityön kiireistä viettäen joulun tienoon pohjoisessa mökillä voimia kasaillen. Jouluvalmistelut ovat jääneet tänä vuonna raksaamisen jalkoihin mutta tuli se joulu näemmä ilman piparkakkutaloja ja himmeleitäkin, vaikka tuntuikin, että jotain uupuu joulurutiineista.


Uudesta vuodesta alkaakin sitten loppurutistus kohti muuttovalmiutta, ja siihen käytetään varmasti myös tämän vuoden hiihtoloma. Aloiteltiin vuoden vaihteessa palattuamme kyllä varovaisesti ihan vaan ulkoverhoustentöiden jatkolla sekä perinpohjaisella sisäsiivouksella. Bilteman tusinaraksaimurinkin alkoi toimia, kun ostimme siihen vastoin ohjeita paperisia pusseja.

To do -listalla ennen muuttoluvan anomista ei missään aikajärjestyksessä on muun muassa:
 • vesieristykset ja laatoitukset 
 • kuivien tilojen laatoitukset
 • parketti ainakin yhteen makuuhuoneeseen
 • yläkerran kattorimoitukset
 • kiintokalusteiden asennukset
 • kodinkoneiden asennukset
 • lvi-kalusteiden asennukset ja wc-seinäkotelot
 • väliovien asennukset
 • liukuovien mittojen tarkennukset ja tilausvahvistukset 
 • sähköasennukset
 • porras- ja parvekekaiteet
 • takan asennus
Ensi viikon raksapäiväkirjapäivityksessä pääsenkin raportoimaan tuosta viimeisestä kohdasta eli takan asennuksesta. Aa että. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...