sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Raksapäiväkirja vko 36: hiontaa ja pölyä

Raksaviikko 36 oli tehty pölystä ja hionnasta. Tasoittajat viimeistelivät tasoituksia sekä hioivat seiniä ja me hioimme parketin alle jäävät alueet sementtiliimasta.

Peltityöt seisovat edelleen, risa nosturi on kuulemani mukaan nyt töiden tiellä.

Lattioiden hiontatyöhön varattiin ensi vkon alkua varten laattamiehen pyytämä timanttihiomakone, itselle turvallisemmaksi arveltu lattiahiomakone sekä rakennusimuri sopimusvuokraamostamme.

Eivät sitten kuitenkaan  muistaneet kertoa olevansa noutopäivänä eli perjantaina iltapäivällä pikkujoulun vietossa, ja laitteet piti hakea pikaisesti toisesta vuokraamosyrityksestä ennen liikkeen sulkeutumista.

Tuliko tässä yhteydessä sitten väärinkäsitys millaista kiveä tarvitaan, tai oliko tuo lattiahiomakone muutoinkin väärä vehje sementtiliiman hiontaan mutta se oli aivan tehoton laite.

Käytännössä betonin pinta lähinnä kiillottui vehkeellä ja kivi meni hetkessä tukkoon. Hiottiin, imuroitiin, lakaistiin, hiottiin, imuroitiin...Puolisen päivää Jii sen kanssa tappeli, kunnes siirryimme seläntappovehkeeseen eli käsikäyttöiseen ja konttaustoimiseen timanttihiomakoneeseen.

Ihan turha vehje, ei tarvitse toiste vierailla meillä.

Tässä vaiheessa selvisi tuon lattiahiomakoneen ainoa ilo, se ei pölläyttänyt betonipölyjä pitkin ilmaa vaan ne tipahtivat suoraan maahan. Laitteet olivat toki raksaimurissa kiinni mutta ei sen imuteho riittänyt vaan käsikoneella hioessa huomasi hetkessä koko talon verhoutuneen sellaiseen pölyyn ettei nähnyt puolta metriä eteenpäin. Kummallakin oli naamassa ja tukassa sellaiset puuterit, että Marie Antoinette olisi ollut kerrassaan kateudesta vihreä.

Timanttihiomakoneella sementtimöhnät irtosivat kertahionnalla. Lähti sillä kyllä tekniikkaa alussa harjoitellessa muutama siivu betoniakin muttei sentään lattialämmitysjohtoihin asti tullut pureuduttua.

Laitteen toinen hyvä puoli oli myös se, että sen käytöllä ei juuri ollut fyysisiä vaatimuksia. Kunhan jaksoi kyykkiä, kontata tai kumarrella. Ihan naisen käteen sopiva siis myös. Tuo isompi lattiakonehan käynnistyessään kiskaisi isompaakin miestä ja itseni se olisi varmaankin paiskannut seinään. En tiedä, en kokeillut.

Kyllä lähtee. Me likes. Toisko joulupukki oman?
Tämmöinen raksaviikonloppu tällä kertaa, siitäkin on nyt selvitty ilman verta vaikkei ilman hikeä ja kyyneliä.EDIT 13.12.2017
Maanantaina laatoitustyömiehen tultua hommiin selvisi syy pölyämiselle: a) käsihiomakone oli osin rikki ja päästi pölyä läpi ja b) saamamme imuri oli aivan liian tehoton.

Tiistaina selvisi taas syy lattiahiomakoneen toimimattomuudelle, siinä oli tosiaan hiomakivi eikä timanttiterä.

Vuokrausfirma tuli kyllä asiakasystävällisesti hinnoissa erittäin paljon vastaan ja pahoitteli työntekijänsä toimittamia vääriä laitteita,  mutta aikaa kului turhaan paljon, sillä hiominen oli noiden epäkelpojen laitteiden vuoksi erittäin hidasta ja raskasta.

Ei muuta kuin rinta rottingilla kohti uusia vaikeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...