torstai 7. joulukuuta 2017

Pönttöhomma

Piti tehdä lopullinen valinta kodin pöntöistä. Seinä-wc:t tilattiin nimittäin laattojen kiinnityslaastien kanssa samassa rahdissa rautakaupasta.

Alunperin oli ajatus laittaa lyhyet mallit, koska molemmat tilat ovat hieman naftit. Mutta kun kävimme sovittelemassa ahteria lyhyeen Villeroy&Bochin Compact- malliin totesimme niiden olevan suunniteltu joko lapsille tai muille kuin pohjois-eurooppalaisille persausmalleille.

Päädyimme  Idoon ja sieltä yksinkertaistakin yksinkertaisempaan Seven D-malliin. Istuimen erikseen ostettava kansi on kova soft-close mekanismilla. Kai se pönttöjen kansien paukutus on sitten yleismaailmallinen ongelma, kun tuommoinen ratkaisu on kehitelty.


Seinätelineeksi valittiin Geberit Duofix Sigma 112cm. Lähinnä ajattelin yläkerran kohdalla, että sen ympärille voisi tehdä sujuvasti 120 cm korkean kotelon, jolloin laattajako menisi täysillä laatoilla ja taustan saisi tehtyä suoraan 120 cm leveällä kaakelilujalevyllä. En kyllä tästä laatoitussuunnitelmasta ole laatoittajan kanssa keskustellut (virhe?)

Matalampiakin malleja löytyy, niitäkin pohdin ulkonäkösyistä mutta tuo käytännön näkökulma voitti koska arvelen, että itse teemme nuo kotelot... Tässä vaiheessa projektia sitä miettii asioita ennen kaikkea nopean ja sujuvan rakentamisen näkökulmasta.

Geberit Sigma -piilohuuhtelusäiliö


Painike valittiin krominvärisenä, kuten hanatkin. Toivottavasti se ei ole kovin herkkä sormenjäljille...

Geberit Sigma 01, kromi


Tarkistin näiden yhteensopivuuden vielä valmistajalta, sillä kaikki osathan tilataan erikseen. Voi mennä vikaan, tai tulla joku teline mikä vaatii lisäosia tai muita viritelmiä, jos ei ole tarkkana.

Yläkerran kylppärissä, joka on kokonaan laatoitettu, tehdään vain mahdollisimman pieni peruskotelo, joka myös laatoitetaan. Kas tähän tyyliin, tämä lienee tosin vielä matalampia malleja:

Varmaan sieltä tasolta sitten löytyy meilläkin
muutama Aku Ankka.
Alakerran kotelointia pohdittiin huonekortti-postauksessa. Veskissä on mennyt kaapistosuunnitelmat muutoinkin uusiksi, tuli parempia ajatuksia ja ehdotuksia niiden suhteen.

Suunnitelmissa on koteloida tausta tammisella liimapuulevyllä. Esim. Bauhausista saa hyvän mittaista levyä tähän tarkoitukseen. Tammea on myös allaskaapin tasossa.
Jotain tämän tapaista:
Kuva pinterestistä, ei lähdettä.


Toinen vaihtoehto olisi rimoittaa kotelo. Joko kattoon asti tai kotelon yläosaan asti.


Puuta tulee joka tapauksessa. Huolimatta pienistä miehistä, jotka vielä harjoittelevat sihtausta...

Seuraavaksi pitäisi perehtyä tarkemmin  miten nuo pöntöt niinku asennetaan.

4 kommenttia:

 1. Samat pöntöt kuin meilläkin, kotelon tekoa luvassa täälläkin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta siis ja kohta voidaan ihmetellä parasta kotelontekotapaa 😊

   Poista
 2. Hyvältä näyttää tuo Idon pönttö! Meille tulossa myös seinä-wt:t kotelolla. Malli vaan vielä auki, mutta eniten miellyttää silmää tuollainen malli, jossa ei näy alaosassa sitä putkea. Puuta tai jotain levyä meillekin isompaan vessaan kaavailtu kotelointiin. Hyvältä vaikuttaa siis teidän suunnitelmat! ;)

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin silmää miellytti juuri tuollainen malli, jossa putkirakenteet on piilossa ja siksi pari muuta mallia rajautuikin ulos, esim. niitä rimfree malleja. Ja tuo puukotelo on kyllä tässä ajan kuluessa tuntunut vain paremmalta ratkaisulta, vaikka lattialaatan nostoakin koteloon mietittiin.Tulee vähän lämpöä tilaan.

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...