sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Raksapäiväkirja vko 34: ja niitä tasoituksia

Tämän raksaviikon postaus on allekirjoittaneen mittakaavalla lyhyt. Tasoitukset jatkuivat taas kahtena päivänä. Urakoitsijan tavoitteena on kuitenkin saada työ maalauksineen valmiiksi joulukuun aikana. Se oli hieno uutinen.  Olemme toistaiseksi aikataulussa saada kivitalo 10 kk:ssa muuttovalmiiksi. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin, ettei mitään tapahdu. Eikä oikeastaan tapahdukaan.


27.11.2017 alakerran aulaa. Näin valkoista pelkästään tasoitusten jälkeen.

Telineet purettiin sunnuntaina ja siivosimme viikon aikana lopun pihamaan. Ylimääräiset kuormalavat löysivät uuden onnellisen omistajan päätyen polttopuiden alustaksi. Ihmettelen, ettei näille kohtalaisen arvokkaille tekeleille ole toimivaa kierrätyssysteemiä. Vaikka kyllähän ne näinkin hyötykäyttöön päätyivät.

Nyt saa siis tulla nosturilla ja kaivurilla paikalle ken uskaltaa. Kengät uppoavat siis pahimmissa kohdissa nilkkoja myöten mutavelliin. Ehkä ne koneet sitten pysyvät ihmeen kaupalla pinnalla, eivätkä uppoa saven syövereihin. Kunhan sanoin. Varmaan se rakentaja sitten kustantaa nekin koneiden nostot.


Sinkittyjen teräspylväiden kohtalo mietityttää. Maali tuskin tulee pysymään eli jätetäänkö tuolleen, vaiko verhoillaanko puulla tai mustalla pellillä?

Kaikkea pientä viimeisteltävää riittää myös ulkoverhouksen parissa ennen kuin voi siirtyä etupihan pitkään odottaneen aidan tai autotallin ja varaston väliseinän tekoon. Niitä on sitten nikkaroitu eteenpäin.

Tällä hetkellä Jiillä on työn alla pilastereiden sisäpuolten verhoukset. Paneelikasa hupenee uhkaavasti. Laskujen mukaan niiden määrä juuri riittää. Jos ei, voi ehkä vähän harmittaa jo kaatopaikalle eittämättä tulevan talven tieltä kärrätyt pidemmät paneelipätkät.Tilauksia on tehty: yläkerran kattomateriaalit ja väliovet, laattojen kiinnitys- ja saumalaastit (käsittämätön määrä), wc-istuimet ja telineet (Idon hinnat olivat sama mistä vain kyseli), postilaatikkokin otettu samaan rahtiin. Kodinkoneet on vahvistettu ja lopullinen lednauhatarve käyty läpi. Ne voi pian tilata ja toivottavasti asentaakin alakertaan jo ennen joulua. Porras- ja parvekekaiteetkin lähtevät työn alle.

Ensi viikolta lienee tulossa aika identtinen raportti. Takkaa tosin odotellaan saapuvaksi ja otetaan mitat kiintokalustetilauksen tuotantoon laittoa varten. Jännityksellä odotan myös josko peltiseppä joutaisi paikalle laittamaan vesikouruja ja ikkuna-sekä ovipeltejä ja saataisiinko autotallin lämmitys päälle. Rakentaja on usein se hullu, jota pidetään jännityksessä urakoitsijoiden saapumisella tai saapumattomuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...