lauantai 26. elokuuta 2017

Ulkoverhouslauta välimaalattuna

Ulkoverhouslaudan profiiliksi ja mitoiksi arkkitehtimme on määrittänyt yhdistelmän UTS 23X120.

UTS on tuollainen kantikas profiili, jossa kuitenkin näkyy tuo pontin rako hyvin, mikä tuo elävyyttä pintaan.

UTS Profiili Kuva lainattu http://www.uswood.fi/

Vastaavan suosituksesta ulkoverhouslaudat otetaan valmiiksi välimaalattuina, jolloin meidän tarvitsee tässä vaiheessa töpötellä vain jatkokset ja naulakohdat sitä mukaan kuin verhousta asennetaan.

Laudat maksavat toki enemmän kuin pelkästään pohjamaalatut mutta hänen arvion mukaan hintaero tasoittuu jo maalien oston jälkeen, puhumattakaan säästetystä työajasta, jonka voi käyttää sitten sisätöiden ja sitä myöten muuton edistämiseen. Ensi kesänä pitää kuitenkin tehdä yhden kierroksen verran maalausurakkaa. Se on ensi kesän murhe sitten.

Laudat kilpailutettiin kesän aikana ja tällä viikolla niitä päästiinkin asentamaan autotallin seinään.

Verhoushan on siis musta ja sen värikoodi on jo täältä otsalauta-postauksesta tuttu Tikkurilan 564X  ja maalin kiiltoasteeksi pyysin mattaa. Maali on siis peittävä, jättäen kuitenkin puunsyyt näkyviin. Laudat oli kuitenkin käsitelty tehtaalla Nordica Ekolla, joka on hitusen kiiltävämpi.

Toki sellainen ränsistynyt peittosuojalla saatu mustakin sopisi hienosti talon arkkitehtuuriin mutta se vaatisi sitten huoltokäsittelyä arvioni mukaan aika usein. Toisaalta huoltokäsittely olisi taas helpompi suorittaa kuin akrylaattimaalipinnan huolto. Huokaus.
PLASTOLUX:
Tässä tätä ränsistynyttä tyyliä (kuva http://plastolux.tumblr.com)
Seuraavassa raksapäiväkirjapostauksessa näkyykin sitten jo ensimmäistä seinää.

2 kommenttia:

  1. Entisenä, ja vielä osittain nykyisenäkin, maalimyyjänä suosittelen ehdottomasti Nordica ekoa pintamaaliksi! Jos siis tuo puolikiiltävä pinta ei haittaa. Ohjeiden mukaan maalattuna sillä on huoltoväli ainakin 20 vuotta. Yksi parhaista, ellei paras ulkomaali mitä on markkinoilla! Maalasimme edellisen ja maalaamme myös tulevan talon sillä :) //Mika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, tuo on aina hyvä referenssi, että joku, ja vielä ammattilainen, valitsisi saman tuotteen uudelleenkin itselleen 😊 ja täytyy sanoa että hyvä peitto maalilla on, kun tuo kertaalleen maalattukin pinta näyttää jo hyvin valmiilta. Puolikiiltävässä olisi kyllä se hyvä puoli ettei pöly tarttuisi niin hyvin kuin mattaan pintaan. Toki tuo paneeli karvalautaa on, että hieman muutenkin pölyä kerää. Mutta tarttuupa maalikin tiukemmin.

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...