keskiviikko 16. elokuuta 2017

Talonumero - visiosta tilaukseen

Talo pitää olla käyttöönottotarkistuksessa merkittynä numerollaan. Paikka pitää olla tielle hyvin näkyvä, ilman kaukoputkea, mitä virkaa merkinnällä muutoin olisikaan. Asiaa varmasti edesauttaisi, jos numero olisi myös valaistu.

Numeron sijoitukselle on meillä  kaksi selkeää vaihtoehtoa; vasemmalla oven suussa tai autotallin seinässä valaisimien alla. Numeron voisi laittaa paikoilleen jo tuohon autotallin seinään, heti kun se on ulkoverhoiltu. Ei tarvitse sitten rahtitoimittajien ihmetellä, ovatko oikealla työmaalla.

Talonumerosta oli jostain käsittämättömästä syystä vahva visio.

Numero saisi olla leijuva, korotettuna pohjasta. 3 D- mallia siis. Ruuvinreijät eivät saisi näkyä. Pitäisi olla paksua metallia. Ei minulla muuta vaatimusta sitten.

Eri kunnissa voi olla tarkempia määräyksiä koskien talonumeron ulkonäköä ja kokoa. Meidän kunnassa onneksi oman järjen käyttö on sallittu tässäkin asiassa, joten tätä visiota oli mahdollista lähteä toteuttamaankin.
Tämä ideakuva on toiminut talonumerometsästyksen lähtökohtana.
(Kuva sewitathomemommy.com) 
Kahlasin netissä läpi kotimaisia toimittajia ja ihmettelin itsekseni miksi kukaan ei tee sellaisia? Tyylikkäitä talonumeroita. Tekisin itse jos osaisin.

Materiaali  ja väri mietitytti. Alumiini tai teräs olisi upea mutta meillä ei ole sitä sävyä nyt missään. Olisiko numero sitten:
 • Vaaleasta puusta?
 • Mustaa metallia puisella aluslaudalla, DIY versiona itse kuten yllä?
 • Messingistä tai kuparista sointumaan puunvärisiin yksityiskohtiin? 
  • Miten lähtee tummenemaan ajan myötä? Ehkä voi siirtää sitten vaalean laudan päälle, jos näin käy. 
  • Minä tykkäisin messingistä mutta mies kuparista, ja sitähän löytyy siis hieman sisältäkin. 
Vai sittenkin Modena numerovalaisin korvaamaan yksi ylös-alasvalo, jos tuota visoitua mallia ei löydy?
Onneksi joku toinen rakentaja haikaili samanlaisen designin perään Facebookin Raksakimppa-palstalla, ja kiitos somen voiman, toimittaja sille visioidulle talonumerolle löytyi.


Se on siinä! Tuollainen 30cm korkeana, kiitos.
Kyllä näkyy ihan tien toiseen päähän asti.

Etsyltä löytyy numeroita joka lähtöön (kuva: https://www.etsy.com/listing/121085732/large-architectural-copper-3d-numbers-9?ref=related-7)


Kallis mutta käsityötä. Käsityön arvo on kuitenkin tässä taloudessa hyvin tiedossa, joten maksan mielellään suoraan yrittäjälle työstä. Vaikkakin tällä kertaa sitten Englantiin.

Postia odotellessa.

8 kommenttia:

 1. hienot numerot. Meillä hankalaa kun 21 b (vaikka oma kiinteistö vanha tila jaettu kolmeksi omaksi osakseen). Luulen, että meille tulee tälläinen, numerot kaiverettuna (koska en halua mustia numeroita). http://www.taloon.com/numerovalaisin-ensto-avr51-led-valaisin-1w-nelio-valkoinen/S-4117056/dp?openGroup=267

  VastaaPoista
 2. no niin löyty tietenkinj kivempia:

  https://www.kreativ-design.co.uk/listing/449711826/large-square-house-number-sign-200mm-x

  https://www.etsy.com/listing/238380971/modern-house-numbers-square-concrete


  enpä vieläkään tiedä millainen tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikki kolme on kyllä hienoja vaihtoehtoja! Kyllähän niitä tosiaan alkaa löytyä ihan liikatarjontaa asti, kun laajentaa tuon etsinnän ulkomaille. Sun pitää nyt vaan odottaa sitä omaa ahaa-elämystä millainen sen numeron pitää olla :)

   Poista
 3. Mulla kanssa Pinterstiin tallennettuna tuon tapainen numero, jossa led-nauha numeron takana(?). En saa postattua tähän, kun sivua ei enää löydy, mutta mun Pinterstistä löytyy Piha-kansiosta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen olisi tosiaan hieno myös! Toimisi samalla myös pienenä valona. Ehkä tuollaisen meille tulevakin taakse voisi viritellä vielä diy-valon tai sitten laitetaan se vaan valaisimen alle tai ylle.

   Poista
 4. Moi, Hannah Hoijar https://www.hannahhoijar.com tekee myös valolla tuollaisia, jos et jo tehnyt kauppoja niin kannattaa kysyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ostovinkistä tuollaista valaistua numeroa etsiville!

   Poista
 5. Moi, Hannah Hoijar https://www.hannahhoijar.com tekee myös valolla tuollaisia, jos et jo tehnyt kauppoja niin kannattaa kysyä :)

  VastaaPoista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...