lauantai 5. elokuuta 2017

Raksapäiväkirja vko 18: vettä ja vesikattovalmisteluja

Tämä viikko oli melko tulokseton. Viikolla piti tehdä talon katon levytyksiä, maalata räystäslautoja, levyttää tallin katto ja saumata tallin kipsilevyjä.

Mutta taivas oli auki suurimman osan viikosta. Ja kaikki nuo tehtävät vaativat kuivan ilman.Talon aluskattoa tehtiin tällä viikolla sään näin salliessa muutamana pitkänä työpäivänä. OSB-levyä pisteltiin kattoon, ja räystäsverkkoa siinä sivussa.

Katolle pitää tehdä myös kulkuluukku mutta sen vaan sanon, että sen verta kapeat on nuo kattotuolikolmioiden välit, että melkoinen fakiiri saa olla luikerrellakseen sisään kulkusillalle. Kulkuluukkua ei ole piirretty rakennekuviin mutta luukku on nyt suunniteltu talon etupuolelle, tallin ja talon väliseen julkisivuseinämään kulkusillan kohdalle. Toinen vaihtoehto on tehdä luukku talon etupuolen käytävän kattoon. Tulee vaatimaan vähän askarteluja.

Ensi viikolla levytetään harjan toinen puoli, mutta sitä ennen pitää siirtää telineet talon toiselle sivulle.

5.8.2017: OSB-kate tehty pidemmälle puolelle harjaa. Meille tulee budjettisyistä suora alakatto, vaikka olisihan se vino katto ollut upea. Huonekorkeus 3300 mm kuitenkin kompensoi tätä ja tuo avaruutta. 
Autotallin kipsilevyt tupsahtivat tiistaina tontille, toimitus olikin osa talopakettia, ja tuli samalla kyydillä muutaman puuttuvan parvekelankun kanssa. No, ihan turhaan hötkyiltiin kaatosateiden estäessä työt, mutta levytystyöt jatkuvat toivon mukaan ensi viikolla.

Eivät kuitenkaan meidän voimin miehen selän sanottua yhteistyösopimuksen irti vaan urakoitsijamme viimeistelee katon levytyksen. Haluamme tuon tallin mahdollisimman pian sille mallille, että sinne voi kantaa rakennustarvikkeet sään suojaan, siksi ei auta kuin venyttää taas budjettia.

Sain kuin sain muutamalla rykäisyllä käsiteltyä loput räystäslaudat muutamien aurinkoisten hetkien aikana. 200 jm lautaa jää nyt odottamaan ulkoverhoilun aloitusta, ja räystäslautojen paikoilleen laitto ei nyt ainakaan ole siitä kiinni, etteikö rouva olisi niitä maalannut.

Seuraavaksi voin siirtyä sitten tallin kipsilevyjen saumojen ja ruuvinreikien tasoitukseen ja siitä sitten autotallin katon maalaukseen.  Pian voidaan tilata se nosto -ovi. Tulee kiire päättää tuleeko se mustana (josta sainkin hyvän kommentin nosto-ovi postaukseen) vaiko tammen värisenä.

Päätän lyhyen raporttini tähän, ja toivotaan ensi viikolle parempia rakennuskelejä. Sunnuntaina suunnistetaan kohti Asuntomessuja.

Nuorempi rakennustarkastaja on sitä mieltä, että mikään ei ole niin suurenmoista kuin kokovartalomutahoito. Sen päälle on hyvä lepäillä piikkimatolla ja odottaa shampoonhajuisia seuraamuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...