keskiviikko 23. elokuuta 2017

Huonekortti: mini-WC

Alakerran WC palvelee sekä saunojia että alakerran makuuhuoneita ja on kahdella neliöllään varsin pieni.

Sinne mahtuu oikeastaan vain välttämättömimmät eli wc-istuin sekä allas - ja peilikaappi.
Kaapistot ovat samaa materiaalia kuin keittiössä ja yläkerran kylpyhuoneessa eli mustaa koivuviilua vanerireunoilla ja tammitasolla. Tammitaso voi kuulostaa herkältä lapsiperheessä mutta sellainen oli käytössä myös tenavien ollessa taaperoita ja hyvin kesti, kun sen käsitteli Liberonin petsillä ja öljyllä. Toki vettä ei kannata jättää seisomaan pitkäksi aikaa tason pinnalle.

Tänne pieneen tilaan tullaan testaamaan mikrosementtiä lattiamateriaalina, pyysinkin lattiavalussa jo kiinnittämään erityistä huomiota valun tasaisuuteen. Mikrosementin sävy on hyvin lähellä viereisen tilan laatan väriä.

Seinät taas maalataan jollain kestävämmällä, puhtaanvalkoisella maalilla, tai ehkä vaihtoehtoisesti tehdään harmaalla mikrosementillä.  Itse tehtynä mikrosementillä vs. maalautettuna eli näin pienessä tilassa tule juuri euromääräisiä eroa mutta se oman työn määrä...että onko se nyt sitten sen arvoista ja riittäisikö jos taistelisi sementin vain lattiaan ja yläkerran kylppärin seiniin.

Mikrosementti ei tässä tilassa joudu kovin kovalla kulutukselle, mutta kyllä silti hieman jännittää miten se reagoi jos betonilaatta halkeilee syystä tai toisesta jatkossa. Osa valmistajista suosittelee verkottamaan uuden betonilaatan koko pinnan ja osa ilmoittaa sivuillaan ettei sitä tarvitse vesieristeen kanssa. Meille toimittaja tarjosi verkon tarvikepaketin mukana.

Mistään ei ole vielä käynyt selville miten helposti sementin päälle voi sitten asentaa laatat, tarttuuko laasti tuohon pintaan? Yksi toimittaja vahvisti, että pitäisi onnistua, kunhan pinnan hioo rikki.


Huone on lähestulkoon pimeimmässä tilassa, joten hyvään valaisuun on panostettu. Kattoon laitetaan varalta valaisinpistorasia ja lisäksi vielä lednauhaa tullaan laittamaan niin katonrajaan kuin kaapiston alareunaan epäsuoraksi valoksi.

Lisäksi on vielä varaus parille riippuvalaisimelle kaappien ympärillä. Näistä pitää nyt miettiä sellainen valoyhdistelmä, etteivät silmämunat räjähdä, jos kopissa asioi yöllä tai aamutuimaan, ja toisaalta saa kirkasta valoa taas tarvittaessa meikkaukseen ja muihin tarkkuustoimiin.
Tässä tummassa vessassa on kyllä ihana fiilis, ja kultainen lamppu on piste iin päälle. 

Wc-istuin on seinämallia ja sen yläpuolella olisi käyttökelpoista tilaa joko kaapin tai hyllyjen muodossa. Kotelo tullaan tekemään koko peräseinän leveydeltä.  Yksi ratkaisu voisi olla, että tammilevy voisi jatkua gyprocista tehdyn kotelon päälle tasona ja sen päällä vielä muutama hylly.

Kaapinovet olisivat kyllä kätevämmät, mitä järkevää tuollaisilla hyllyillä nyt sitten oikeasti säilyttäisi? Laittaisi varmaan jonkun taulun tai valokuvia, ja pyyhkisi niistä sitten liian harvoin pölyjä.

Vai laittaisiko sitä vaikka vaneria seinästä kattoon asti jatkumona? Katossa pitää olla alaslasku, sillä putkia kulkee katon kautta ja alustavasti se on suunniteltu gyprocista.

Vai sittenkin kotelon yläpuolinen peräseinä kokonaan peiliä, joka toisi valoa tilaan?


Päätettävät:
  • seinät mikrosementtiä vai sittenkin maalattu?
  • peräseinän funktio: hyllyt, kaapit vai vaikka vaneria seinästä kattoon? Peili?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...