perjantai 7. heinäkuuta 2017

Raksakämpän survivalkoe

Meillä on oikeastaan ihan kiva raksakämppä vuokra-asunnoksi pienistä puutteista (kuten toinen wc...) huolimatta, nyt kun siihen on tottunut, mutta olosuhteet kolmen euron pelargonioiden talvehtimiselle ovat vähintäänkin haastavat, kiitos keskuslämmityksen ja hohkaavien lämpöpattereiden.

Valoa kukat kyllä saivat ikkunalaudalla niin paljon kuin sitä näillä leveyspiireillä talven aikana on tarjolla.

Olen näitä kyseisiä kukkasia kuitenkin jo pari talvea talvettanut ideaaliolosuhteissa valoisassa ja viileässä vanhan kodin saunamökissä, joten en vihreitä lapsosiani viime syksyn muuton yhteydessä raaskinut hylätä vanhaan kotiin vaikkei niiden mukaan raahamisessa siis taloudellisesti ollut mitään järkeä.

Kolme niitä oli, ja kaksi selvisi.

Voinko julistaa itseni viherpeukaloksi vaiko nämä pelargoniat survivalisteiksi?

Nämä on päästetty kasvamaan tällaisiksi etelä-eurooppalaisen mallin mukaisiksi harvoiksi pitkiksi kiemurteleviksi yksilöiksi. Tarkkasilmäinen huomaa nupulla olevat valkoiset kukat.
Alahyllyllä koiran napostelema rönsylilja keräämässä voimiaan.  
Jatkan myös tiukkaa linjaani huonojen kuvien julkaisijana.


Ehkä jopa suur-hortonomiksi, koska sain yhden pistokkaankin juurtumaan.

Metodi oli: anna lasten katkaista yksi varsi leikeissään - leikkaa katkennut kohta veitsellä teräväksi ja poista muutama lehti - tökkää varsi vesilasiin - tökkää juuret kasvattanut varsi kukkapurkkiin ja tue jäätelötikulla paremman puutteessa - kastele kun muistat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...