keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Katkaisimet ja pistorasiat ja muut vempeleet

Sähköurakassa meille tarjottiin ABB Impressivo tai Schneider Exxact;n kalusteita ja muista pitäisi sitten maksaa lisähintaa. Esimerkiksi Ensto Intro toisi jo useamman sata euroa lisähintaa. Haahuilin hetken aikaa myös Berkerin R3-sarjan lumoissa mutta sähkärimme oli sitä mieltä ettei siitä kaikkia osia löydy kattavasti. Mene ja tiedä.

Sinällään aihe ei herätä kuitenkaan merkittäviä intohimoja, kunhan kalusteiden  ulkoasu nyt olisi vain linjakas ja sarjasta löytyisi laaja valikoima eri sortin säätimiä ja rasioita jotta ei tarvitse yhdistellä eri sarjan osia, sekä ennen kaikkea kohtuullinen hinta.

Eli tämän hintaluokan sisältä löytyi nämä kolme perusvaihtoehtoa:

ABB Impressivo

ja Ensto Intro

sekä Schneider Exxact 
Exxact
Kuva http://www.schneider-electric.fi
Näistä tuo Intro miellyttäisi kyllä eniten mutta ei niin paljon, että siitä haluaisi maksaa enemmän. Schneider on taas talon arkkitehtuurin nähden turhan pyöreälinjainen eli Impressivo, sinä olet valintamme.

Vielä pitäisi päättää väri.

Musta vai valkoinen? Harmaa? Pysyykö valkoinen valkoisena, pistääkö musta liikaa silmään?

Ulkopistorasiat ovat joka tapauksessa mustien seinien vuoksi mustat, joten niiden suhteen ei tarvitse kellastumisesta huolia. UV-säteilyhän saa aikaan valkoisen muovin kellastumisen ajan saatossa, vaikka raaka-aineeseen olisikin lisätty UV-suoja-aineita. Puhtaanvalkoista seinää vasten kellastuneet muovirasiat ovat ankea näky. Sikälimikäli ne seinätkään puhtaanvalkoisena säilyy.

Mustat rasiat taas vaatisivat vähintäänkin mustat lattialistat, kuten tässä Enston sivuilta otetusta kuvassa. Lattialistat on kuitenkin tarkoitus minimoida koon ja näön suhteen joten ne tulevat olemaan pääosin valkoisia.

Valkoiset rasiat ovat taas kerran edullisimmat, eli valitaan kalusteet seinien värin mukaan. Mustat ulkorasiat, valkoiset sisärasiat ja ehkä yläkerran kylppäriin harmaat tai mustat.Keittiötasojen yhteyteen tulee kuitenkin mustana (harmillisen kiiltävänä)  alla olevan kuvan mukaisia Savo Twist Around- rasioita. Varsinkaan peräseinälle ei ikkunan blokatessa koko  välitilan  muunlaiset rasiaratkaisut oikein käykään.

Vaikkakin näitä rasioita sormeillessa tuntui, että sujuva käyttö tulee vaatimaan hieman kokemusta ja ehkä tuosta keskiosasta tullaan vielä muutama lasten kiinni juuttunut sormi irroittelemaan. Vaan joskus menee ulkonäkö toiminnallisuuden edelle.
Savo Twist Around (kuva savo.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...