keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Alennushaukka asioi jälleen: ylösalasvalot ulos

Talon ulkoseiniin ja parvekkeen jalkoihin suunniteltiin valaistussuunnitelmassa lähinnä talon arkkitehtuuria korostamaan mustat ylös-alasvalot, joita näkeekin niin paljon, että alkavat olla enemmän sääntö kuin poikkeus.

Mitäpä mekään siitä poikkeamaan, uskoisin sen toimivan hyvin pystylaudoituksen kanssa, jossa ei muodostune samanlaisia varjoja kuin vaakalaudoituksessa.

Pihavalaisimet tulevat myös olemaan mustat mutta niiden ei tarvitse juuri tätä samaa sarjaa kuin seinävalaisimet. Näiden ylös-alasvalojen pääasiallisin tehtävä on oikeastaan siis vain valaista taloa, toki niistä kulkuvaloiksikin on.

Valot kytketään kahteen sarjaan, ja ainakin etupuolen valot laitetaan ajastimen taakse. Ajastimella toimivat ulkovalot havaittiin toimivimmaksi vanhassa kodissa, jossa oli myös liiketunnistimella sekä hämäräkytkimellä toimivia valaisimia. Aiheesta lisää pohdintaa ja hyviä kommentteja sähkösuunnitelmien yhteydessä.

Hyvässä alennuksessa tuli vastaan Konstsmide Modena 7571, riittävän huomaamaton valaisin,  jossa valo on pääosassa, ja mikä parasta, hintakin oli siis budjettia tasapainottava.

Valaisimessa ei ole kiinteää led:ä vaan siihen voi valita sopivan polttimon sopivalla valovoimalla ja värilämpötilalla. Näiden hankinnasta tulee sitten toki vielä lisälaskua.

Tutkailin myös neliskanttisia valaisimia mutta niiden hinnat liikkuvat ihan eri sfääreissä kuin näiden putkimaisten mallien, oletettavasti valmistusteknisistä syistä johtuen. Putket ovat ihan passelit.

Talon ulkovalot on suunniteltu siten, ettei niitä tarvitse pääsääntöisesti porata kiinni kiviseiniin, vaan ne tulevat puurakenteisiin eli käytävien ja parvekkeiden kattoon sekä seinäverhoiluun.

Ostoskoriin "suiih" ja taas yksi (ei niinkään kiireinen) hankinta viivattu yli pitkältä listalta.


2 kommenttia:

  1. Missä oli alessa, oliko muita värejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli talotarvike.com. Vertailin Saksaankin hintoja, ja ei juuri tuota edullisemmin saanut. Taitaa löytyä myös harmaana 😊

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...