keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Väliovet - Witkawood-suunnitelma meni uusiksi

Witkawoodin väli-ovet  (joita ihastelimme täällä) näyttävät olevan tällä haavaa niin hankalasti saatavat ettei tarjoustakaan saa useista kyselyistä huolimatta, joten muutimme ovi-suunnitelmaa vaihtoehtoisia tarjouskyselyjä varten.

Väliovethan ovat sellainen hankinta, että niihin saa helposti kulutettua useamman tonnin tai sitten tonnilla kaikki ovet, joten tämäkin hankinta on hyvä saada budjettiriville nähtäväksi jo tässä vaiheessa projektia. Lisäksi oma työtahti raksalla tulee kiihtymään talvea kohti, joten väliovikauppakin olisi hyvä lyödä lukkoon ja tehdä sitten vain toimituspyyntö lähempänä oikeaa ajankohtaa.

Tarjouspyynnöt lähtivät nyt huultamattomalle ovelle, jonka pintalehti on vaihtoehtoisesti mustaksi petsattua koivuviilua (kuten kiinteät kaapistotkin) tai sitten mustaksi maalattua mdf:ää (hintavertailun vuoksi).  Musta mdf on kakkosvaihtoehto, sillä siinä varmasti näkyvät äkkiä kolhut ja naarmut, joita koiratkin saavat aikaan kahvaa vasten hypätessään. Niin kyllä varmasti viilussakin eli lähtökohtaisesti tietenkin taas täysin järjetön valinta lapsi- ja koiraperheessä.

Oviin pyydettiin puunvärinen reunanauha, joka näkyy vain oven ollessa auki. Keittiön ja kylppärin kaapistoissahan on siis se vanerireunanauha, ja kyselin sen saatavuutta myös. Karmit pyydettiin myös mustina tai vastaavalla käsittelyllä kuin ovilehti.

Näin nämä ovet noudattaisivat samaa logiikkaa kuin keittön ja kylppäreiden kaapistotkin, ja ehkä tällä ratkaisulla nyt sitten selviää hyvin yli Witkawoodin ovien aiheuttaman pettymyksen. 

Huultamaton ovi puureunalla (kuva Jeld-Wen)
Kyselyissä pyysin piilosaranat optiona niihin oviin, jotka aukeavat ulospäin eli lähinnä wc- ja kylpyhuoneen ovet.

Ovien karmien leveys yläkerrassa on levytettyjen seinien mukaan 92 mm ja alakerrassa kiviseinien mukaan n. 160 mm. Tämä jälkimmäinen mitta pitää vielä varmistaa tasoituksen jälkeen ja sopivien huomaamattomien listojen löydyttyä. Kiviseinien karmien leveyttä, ja ehkä noita muitakaan yksityiskohtia en olisi osannutkaan kysellä oikein ilman vinkkiä kokeneemmalta rakentajalta Rakentamisen Riemua-blogista (kiitos taas kerran Miiku).

Meille tulee myös yksi desibeli-ovi monitoimihuoneeseen. Desibeliovenhan pitää olla tiivis myös kynnyksen suhteen mutta ilmanvaihto pitää varmistaa oven ollessa kiinni, kun huono ilma ei pääsekään poistumaan kynnyksen kautta kuten normaalisti.  Meillä olikin piirretty LVI-suunnitelmissa poisto-ilmaventtiili huoneeseen mutta muitakin rakentamisvaiheessa toteutettavia ratkaisuja löytyy.

Tarjouskysely lähti kahdelle kotimaiselle ovitehtaalle mittatilausovista, yhdelle virolaiselle kaikkien arvaamalle tehtaalle sekä vielä paikalliselle rautakaupalle Jeld-Wenin ovista. Näistä Jeld-Weniltä tulikin paluupostissa tieto, että eivät toimita noita kuvan ovia kuluttajille eikä leveämpi karmikaan onnistu kuin ei myöskään piilosaranat. Takataskussa on nyt kuitenkin perusmustien ovien tarjous 92mm leveällä karmilla vertailukohdaksi.

Mikäli budjetti tästä vaihtoehdosta pahasti repeää,  aina on mahdollisuutena laittaa myös ne huomaamattomat valkoiset rautakaupan peruslaakaovet. En usko senkään olevan yhtään huono ratkaisu. Sisustuksellisesti varmasti jopa turvallisempi valinta kuin lähteä revittelemään näillä mustilla ovilla. Sehän on tosiasia, että ne omat sisustusvisiot eivät jotenkin  aina realisoidu yhtä tyylikkäästi kuten oli mielessään ne kuvitellut.


Edit 7.7.17: sain kuin sainkin yli 2 kk odottelun jälkeen tarjouksen myös Witkawoodin ovista mutta vain siitä kallimmasta mallista.

6 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla lisää kun saatte tarjoukset, meillä kohta sama homma edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minäpäs teen jotain yhteenvetoa myöhemmin tai voit laittaa mailiakin jos haluat tarkempia hintatietoja!

   Poista
 2. Oih ja voih, edelleenkin olen samaan aikaan pettynyt, ettei vanhaa korjatessa voikaan ihan joka asissa valita useista eri vaihtoehdoista ja toisaalta hirveän helpottunut samasta syystä. Miten te saatte mitään päätetyksi kun on noita vaihtoehtoja! 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olikin tosi vaikea valita edes yksi sisustuslinja kaikkien kivojen mahdollisuuksien keskeltä, ja pysytellä siinä. Ja sitten tosiaan vielä ne valinnat sen valitunkin linjan sisällä. Ja kaikki pitää vielä tehdä vain mielikuvien ja pienien näytteiden perusteella. Että mitähän tästä lopulta oikein tulee 😊

   Poista
  2. Hyvä siitä tulee! Ja olihan niitä lapsia ja koiria, eiköhän niiden jäljiltä saa jonku vuoden päästä korjata mahd. pieleen menneitä valintoja syystä jos toisesta! 😁

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...