keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Postilaatikkopohdintaa


Hyvä postilaatikko maksaa, joten tätäkin tarviketta on hyvä väijyä alennuksesta pitkin rakennuskautta. Muuten käy niin, että muuton hetkellä joutuu tyytymään harmittavaan karvalakkimalliin tai tyhjentämään lasten säästöpossun rahahanojen virran jo ollessa ehtymään päin. Tämähän perustuu suoraan siihen faktaan, että ostovoima vääjäämättömästi heikkenee sitä myöten kun rakennusprojekti etenee.

Postilaatikoistakin on ehtinyt tulla hyvää ja huonoa kokemusta, joten toimivalle postilaatikolle asetetaan näin ollen seuraavat määritelmät:
 • riittävästi säilytystilaa viikon postille (mitä tulee nykyään kyllä vähäisesti, kun lähes kaikki lehdet luetaan digitaalisesti ja mainokset on bannattu)
 • jos iso laatikko, oltava jaettava tila ettei tarvitse noukkia postia pohjalta
 • vesi ei pääse sisään ylhäältä tai alhaalta
 • lukittava ja hyvin toimiva lukko (ei jäädy eikä jumita)
 • riittävän iso luukku maksikirjeille (tässä mielessä ylhäältä täytettävä paras)
 • ja luonnollisesti muotoilu saisi olla silmää miellyttävä.
Postilaatikkoa ei voi laittaa parhaaksi katsomaansa paikkaan, vaan oikea postilaatikon paikka pitää tarkistaa Postin asiakaspalvelusta. Posti "määrittää postilaatikon paikan postilain ja Viestintäviraston määräyksen mukaisesti ja ilmoittaa sen rakentajalle". Vanhassa kodissamme tuo määritelty paikka sijaitsi kilometrin päästä ovelta, joten elättelen nyt toiveita lähemmästä sijainnista, eritoten kun olemme kadun ensimmäiset asukkaat  (vai onko sillä päinvastainen seuraus.)

Seuraavia määritelmät täyttäviä vaihtoehtoja jo löytyikin: 

Stala PL-2G
Tämä Stalan uudenhko malli on tyylikäs sekä koosta johtuenko muihin nähden kohtuuhintainen, lisäksi päältä täytettävä mutta tosiaan pienehkö verrattuna alla oleviin ns. viikkopostilaatikoihin, joten pohdittavaksi jää, riittääkö koko. Vino katto, josta lumi valunee pois. 


Maxibox 
Tämä Maxibox taas  on suoraan suomalaiselta valmistajalta, mikä on positiivista -kannatamme kotimaista yrittäjyyttä aina kun voimme-  mutta  myös vähän siis myös sen vuoksi hintava,  tilava ja omalla tavallaan aika tyylikäs. Olen näitä nähnyt ihan livenäkin ja jaksaa miellyttää. Tasakattoisuus mietityttää, kerääkö se lunta helposti.  Hinnan saa nopeasti selville suoraan valmistajalta kysymällä. 


MEFA OAK 
Tässä taas ei ole yhtään mitään ylimääräistä eli minimalistin postilaatikko. Valitettavasti aika pieni tuo luukku. Tasakatto kerää lunta päälle, ja rakenteiden tiiveydestä riippuen se voi sulaa laatikon sisälle. Sama kysymys koskee myös ala-osaa, pääseekö lunta sitä kautta sisään, jos se alkaa kasautua laatikon ympärille. Kaunis mutta selkeästi ei suunniteltu pohjoisiin oloihin.

Radius Design 
Radius Designilla on myös pienemmät laatikot tarjolla. Melko hintava mutta tyylikäs. Samat ongelmat kuin edellisellä koskien lumen kertymistä ja pientä luukkua.

Näistäpä varmaan joku napataan jossain vaiheessa kainaloon, varmaankin noista kahdesta ensimmäisestä toinen. 

2 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Eipä ollut tullut katsottua vielä oikeaa postilaatikkoa. Tuo Stalan uusin miellyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä onkin tuossa tontin naapurustossa, on ihan tilavan näköinen ulkoapäin mutta en ole kehdannut mennä kantta nostelemaan mistään 😎

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...