maanantai 15. toukokuuta 2017

Parvekkeelle rimaa vai lankkua?

Parvekkeen molempiin päätyaukkoihin on suunniteltu ruskealla puunsuojalla käsitelty rimoitus lattiasta kattoon eli korkeudeltaan 2900mm.  Rimoitus on pystyssä, eli aurinkosuojaa se ei juuri anna mutta ilmettä talolle ja ehkä hieman näkösuojaa. Ihan ensimmäisissä suunnitelmissa rimoitus oli vielä vaakatasossa, kuten oli muuten itse ulkoverhouskin mutta aika nopeasti käännettiin ensin rimoitus ja sitten myös ulkoverhoilu pystyyn.

Keittiön eteen parvekkeelle tulee grillauspiste ja ulkoruokapöytä. Tästä päädystä tulee myös portaat alas pihalle, muutoinhan takapihalle pitäisi kulkea sisältä alakerran kautta.

Ovesta huolimatta tuohon rimoitetun seinän ja nurkan väliin pitäisi mahtua kohtuullisen kokoinen kaasugrillivehje, joka odottelee varastossa pääsyä taas tositoimiin.

Oviaukko on tarkoitus naamioida tuohon rimoitukseen, tähän vasemman kuvan tapaan. Oviaukko piirretty nyt aukeamaan parvekkeelle mutta käytön kannalta voisi olla loogisempaa että se aukeaisi ulospäin?


Alkuperäinen ajatus oli tehdä rimoitus ohusta rimasta, kuten tuossa allaolevassa Honkatalojen kuvassakin.
Kuva Pikonlinna honkatalot.fi

Mutta tässä suunnittelumatkan varrella tulikin mieleen ajatus, että olisiko se rimoitus sittenkin tuollaista alapuolen kuvan mukaista paksumman puoleista lankkua?

Kuva alvardag.com
Kumpikohan sopisi paremmin?   Ulkoverhoilun laudoitus tulee siis olemaan 120 mm leveää, eli selkeästi tuota yläkuvan laudoitusta leveämpää. Tällöin voisi ottaa jopa vaikka 50x100mm lankkua eli vanhaa kunnon kakkosnelosta ja lankku olisi leveydeltään noin puolet ulkoverhoilusta. Säleikkörima 40x42 mm taas olisi sopivasti noin kolmasosan laudan leveydestä, ja voisi tuohon kakkoskakkonen käydä.

Tuo piilo-ovi lienee helpompi toteuttaa noista kevyemmistä rimoista, tosin lankuista tehtynä ei ehkä olisi tarvetta poikittaiselle tuelle oven keskellä mutta meneekö se taas liian painavaksi?  Tämä oviaukon toteutus vaatinee vielä aivotyötä ja ehkä osaltaan ratkaisee sitten tuleeko päätyihin rimaa vai lankkua.

Päätettävät
  • rimaa vai lankkua
  • ovi-aukon aukeaminen 
  • ovi-aukon toteutus

2 kommenttia:

  1. Alapuolen kuvan paksummille puille peukku

    VastaaPoista
  2. Joo, mitä enemmän noita kuvia katsoo, sitä enemmän tuo paksumpi lankku viehättää.

    VastaaPoista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...