tiistai 30. toukokuuta 2017

Keittiökomeron ovi -suunnitelma ehkä etenee

Keittiökomeron oviratkaisu on ollut pitkään hartaassa mietinnässä. Alunperin kuviin on piirretty seinän sisään liukuva ovi mutta jotenkin se tuntui puolitiehen jäävältä ratkaisulta. Ovi olisi ollut jokseenkin  erillinen elementti siinä keittiökaapistojen vieressä, kuten alla olevassa kuvassa, jolla ratkaisua luonnosteltiin kalustetoimittajan kanssa.

Kuvassa peräseinän kaapit upotettu peräseinään, tämä upotus vielä mietinnässä.
Vasemmalla näkyy tuo ruokakomero, ja seinä jatkuu eteiseen.
Ja jotenkin nyt alkoi häiritä silmää, ettei tuo liesi ole symmetrisesti allasta vastapäätä, hmhp...

Mietittiinkin ovelle avaramielisesti ihan eri materiaaleja, kuten vaikka peiliä, joka heijastelisi näkymää ulkoa. Tai lasia, sitähän on välitilassakin ikkunan muodossa.

Pinterestissä törmäsin kuviin liukuovista, jotka ovat katosta kiinni. Siitä se ajatus sitten lähti.Itse seinämähän on vain n. 1300 mm, ja aukko komeroon on leveydeltään 600 mm. Suunnitelmassa on tehdä nyt seinän päällä liukuva ovi, joka on lattiasta kattoon. Auetessaan se liukuisi peräseinän jääkaappipakastimen viereen piiloon. Aukon korkeus on myös määriteltävä, voisiko oviaukko olla kattoon asti auki?

Tällöin se olisi selkeä, iso elementti.  Materiaalivaihtoehtoja ovelle ovat nyt:
  • Valkoinen kalustelevy - huomaamattomin
  • Puinen pystyrimoitus - silmiinpistävin 
  • Lasi- tai peiliovi mustin kehyksin - kevein mutta epäkäytännöllisin

Rimaovi mahdollistaisi tämän hienon ratkaisun, joka on esitelty 30 vuoden unelma- blogissa ja jota en yhtään nolostelisi kopioida (ei kai haittaa Anna?)
Eli rimoitus voisi jatkua nurkan yli eteisen vaatehuoneeseen tai ulko-oven seinään asti, ja olla myös musta. Meillä olisi tuohon eteiseen vanha tiikkilipasto, jolle musta rimoitus olisi hieno tausta. Eteisen vaatehuoneen liukuovi tulee liukumaan seinän sisälle ja olen kallistumassa ratkaisuun, että se olisi peiliä.

Lattiasta kattoon liukuovella siis lähdetään ja pari tarjouspyyntöä on laitettu liukuovitoimittajille. Rimaliukuoven  ja rimaseinän voisi ehkä jopa nikkaroida itsekin muutaman kirosanan ja tuumaustauon saattelemana, sillä paikan päällä tehden tulisi paras tulos.

Tulisikohan näin kuulkaas  tyylikäs ratkaisu vai tuleeko muita ideoita mieleen?

2 kommenttia:

  1. Hahhaa, sitten voidaan käydä toistemme luona aina kylässä ja ihailla, että kylläpä onkin tyylikäs ratkaisu teillä tässä ruokakomeron kohdalla! :D

    VastaaPoista
  2. Hehheh, aijai kun olisi jo se vaihe että istuttaisiin kahvikupponen kädessä ja muisteltaisiin miten sitä tätäkin asiaa miettiin ja suunniteltiin. Ensi kesänä sitten!

    VastaaPoista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...