lauantai 29. huhtikuuta 2017

Raksapäiväkirja vko 4: kellari nousee

Raksaviikko 4 pyörähti käyntiin tiistaina, ja rakennustyö jatkui harkkojen ladonnalla perustusten päälle. Perustusten aikaan tontilla ahkeroi kolmesta neljään miestä ja nyt työ jatkuu kahden miehen voimin, sanan varsinaisessa merkityksessä, siksi painavia nuo Lammin harkot ovat. Seinää pitäisi tullakin nyt rivakkaan tahtiin, sillä ontelolaatat on tilattu saapumaan kahden viikon päästä. Kellarin seinät valetaan kahdessa erässä, tarkoitus on selvitä kuudella valulla kokonaisuudessaan.

Päässuunnittelija kävi myös tontilla tsekkaamassa korot ja kuittaamassa Pientyömaan valvonta ja tarkastusasiakirjaan omat kohtansa. Kunta ei tuon asiakirjan ylläpitoa vaadi, ja osin kirjanen tukee enemmän puutalon rakentamista mutta ylläpidämme sitä soveltuvin osin projektin "laatukäsikirjana". Tällaiselle amatöörirakentajalle se toimii kuitenkin hyvänä ohjekirjasena miten ja kuinka rakentaminen etenee kohta kohdalta.

Ja tässäpä taas kuvakavalkadi viikon tapahtumista, myös edelleen työmatkalla olevan miehen hämmästeltäväksi.

25.4.2017 sokkelia
27.4.2017 ulkoseinää noussut ja ensimmäinen kantava väliseinä työn alla, radonkaistale asennettu.

6 kommenttia:

 1. Hienoa :) Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin! Vappupäiväksi olisi tiedossa vähän (tai enemmän) harkon kantoa, tiistaina voi sitten palata joka paikka jumissa työpöydän ääreen.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä! :) Ja tuo teidän järvimaisema on kyllä mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kyllä etenee rakentaminen, ja tuo maisema on kyllä varsin motivoiva tekijä itselläkin saada vietyä tätä projektia eteenpäin. Puhumattakaan siitä, että pääsisi tämän lapsi-ja koirapesueen kanssa taas takaisin omakotitaloon ja omalle pihalle. Toinen koira vietti varmaan eilen viikon onnellisemman tunnin väijymällä raksamökin sokkelin sisällä juoksentelevia hiiriä, ja toinen pötkötteli auvoisena auringossa vahtien samalla toisella silmällä lapsia ja meidän puuhien edistymistä.

   Poista
 4. Onko tuo radon teillä päin yleisempikin ongelma? Me on onneksi säästytty sen miettimiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä Pirkanmaa tosiaan pääsääntöisesti radon-aluetta, vaikka ei ilmeisesti ihan pahinta ja rakentamismääräyksetkin toteavat näin: "radontekninen suunnittelu voidaan jättää tekemättä vain, jos paikkakuntakohtaiset radontutkimukset selkeästi osoittavat, että radonpitoisuus asunnoissa alittaa enimmäisarvon säännönmukaisesti."
   Turvallisinta vain hoitaa nuo suojaukset tässä rakennusvaiheessa siis. Tullaan vielä mittaamaan jossakin vaiheessa radonpitoisuudet talossa ja varaudutaan myös radonimurin asennukseen, jos nämä suunnitellut suojaukset eivät riitä mutta eletään toivossa.
   Tämä radon-asiakin oli kyllä niitä asioita että tieto lisää tuskaa... termin kyllä oli kuullut toki aikaisemmin mutta eipä asialle ollut tullut laitettua ajatustakaan ennen tätä projektia :)

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...