sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Lasikaidetta parvekkeelleYläkerran parvekkeesta on pidetty koko suunnitteluvaihe kynsin hampain kiinni, jopa budjetin noston (toteutuneella) uhalla ja lasikaiteisiin täytyy myös panostaa, koska ne ovat merkittävä osa talon ulkonäköä.

Noista yläkerran parvekkeen pitkän sivun pylväistäkin pääsimme hyvällä rakennesuunnittelulla eroon, se oli taas yksi mukava yllätys. Alas ne toki jäävät kannattelemaan parveketta.

 Parvekkeen lattia tulee umpinaisena eli vesieristettynä, jolloin mahdolliset vedet eivät tippaise läpi alakerran patiolle. Yritin tähänkin hakea budjettiystävällistä ratkaisua, eli lattia olisi vain laudoitettu (mitä se nyt haittaa jos vähän vettä tulee niskaan?) mutta sepä ei ottanut tuulta purjeisiin suunnittelu- ja toteutustiimissä, joten kuunnellaan tässä ammattilaisia.

Lattiamateriaali on vielä vähän auki: olisiko se siperianlehtikuusta vai painekyllästettyä terassilautaa, sekä jälkimmäisessä tapauksessa väritys, olisiko harmaa, kuten oh lattia vaiko kuultoruskea tai peräti musta. Kiirehän sillä ei ole, sillä lautojen pitää joka tapauksessa kuivua yhden kauden yli ennen käsittelyjä. Parempi tehdä päätös melkein siinä vaiheessa kun lattiaa aletaan rakentamaan, sillä laudoitus toimii suorana jatkeena sisätilojen lattialle ikkunoiden alkaessa lattiatasosta.
Terassin lattia suoraan olohuoneen lattian jatkumona
Kuva rakentaja.fi


Nyt pitäisi siis löytää paras toimittaja pystypuitteettomalle lasikokonaisuudelle, jolla on mittaa lähes 20 metriä.  Sain suht´kilpailukykyisen tarjouksen tällaisesta yrityksestä kuin Lasitehdas.com Porvoossa mutta valitettavasti yrityksestä ei löydy taloustietoja tarkistettavaksi. Itse Lasitehdas Oy näyttää olevan lopetettu ja aputoiminimi on  ollut Tradena Oy:llä käytössä vuodesta 2016 alkaen, mikä toki selittää osin taloustietojen puutetta.

Heillä olisi myös hienoja mustakehyksisiä lasiovia tarjolla (en kyllä vielä ole niille paikkaa keksinyt) joten olisivat toimittajana kiinnostava taho. Jos jollakulla sattuu olemaan kokemusta tai tietoa yrityksestä, mielellään kuulisimme?
Aijaijai, mihin näitä todella upeita lasiovia saisi ängettyä?
 Kuva sivuilta lasitehdas.comParvekelaseista on kysytty tarjous myös paikallisilta Gradolta ja PK-Lasilta, joista ensimmäiseltä sain myös nopean vastauksen.

Kunnalta pitää vielä tarkistaa mitä he tuumaavat, jos kaiteet asentaa ilman käsijohdetta eli käytännössä ilman u-listaa lasien päällä. Se olisi ulkonäöltään elegantimpi ratkaisu mutta kaide helpottaisi lasien asennusta, ja onhan se vähän turvallisuustekijäkin, mikäli lasi sattuu hajoamaan. Lasit eivät kuitenkaan tule kahtena yhtenäisenä kappaleena, eli yksi/sivu vaan alustavasti ainakin kolmena ja kahtena eränä kummallekin laidalle.

Yhtenäiset lasitkin olisivat tuotantonteknisesti mahdolliset mutta hinta lähtee sitten nousemaan entisestään, ja oletettavasti myös asennuskustannuksetkin, kun laseja ei enää mies/naisvoimin käsiteltäisi. Lasien kiinnitystä alhaalta käsin täytyy vielä myös selvitellä tarkemmin, tarjouksissa oli kyllä speksit mukana.

Koska nämä lasikaiteet ovat ulkonäöllisesti niin kertakaikkisen upeat, en aio vielä pohtia miten usein ja ennen kaikkea miten ne pidetään puhtaana siitepölystä, linnun kakkendaalista ja koiran kuonon ja lasten kämmenten jäljistä...Istun siellä parvekkeella korituolissa, siemailen vuorokauden ajankohdasta riippuen kenties punaviiniä aviomiehen kera (hyvä parisuhdeaspekti tähän mukaan)  ja ummistan silmät sotkuilta.

Näillä vuoden 2018 kesäisillä mielikuvilla taas pusketaan projektissa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...