perjantai 31. maaliskuuta 2017

Raksapäiväkirja vko 2: maanrakennusvaihe I valmis

Maanmylläystä ja penteleen muutostöitä

Tällä viikolla pihan mylläys on jatkunut. Yhdeksän kuukauden suunnittelun jälkeen jokainen raksapäivä jaksaa ällistyttää. Voin kuvitella miten jo rakentaneita naapureita huvittaa meidän jokailtainen patsastelu ja päivittely tontilla.

Itse saimme edellisenä viikonloppuna aikaiseksi suojaverkon rajaamaan taloamme montun reunaan, joka rajautuu naapurin tonttia vasten. 150 cm korkean turvaverkon löysimme lähikunnasta tori.fi:n kautta parilla kympillä (tämäkin on niitä rautakaupan rahastustuotteita) ja mies viritteli sen -niin, itsehän en sen asentamiseen osallistunut tontilla patsastelusta johtuen- paikoilleen harjaterästen ja tontilta löytyneen pyykinkuivaustelineen raadon avulla. 50 m kerä riitti sopivasti lähes tontin päähän asti.  Kesän mittaan rakennamme tontin tälle reunalle jo valmiin puuaidan ettei naapureiden tarvitse kovin häiriintyä mekkaloinnistamme, ainakaan visuaalisesti. Aidoista lisää myöhemmin, sillä myös koirien pitämiseksi omilla tonteillaan ne kuuluvat jo ensimmäisen kesän pihatyöprojekteihin, ja niihinkin on joutunut muutaman ajatuksen laittamaan.

Tontilla hiljeneekin nyt pariksi viikoksi, odottelemme rakennusurakoitsijan vapautumista edellisestä projektista perustusten tekoon ja rungon rakentamiseen. Työnsarka ei kuitenkaan lopu tarve- ja pienurakkahankintoja sovittaessa ja vaiheistaessa. Näistähän kylläkin vastaa projektipäällikkömme mutta jokaisen osa-alueen yhteydessä joutuu aina uuteen asiaan perehtymään, alkaen maalämpöpumpuista ja konvektoreista deltapalkkeihin (kaksi sanaa, jotka ovat ilmestyneet sanavarastooni vasta tänä vuonna)  ja betoniportaisiin.

Lisäksi tässä vaiheessa tuli vielä pari muutostyötä kuviin, mm. saunan ikkunan ja kurapisteen muutos, eli kuviakin joudutaan korjauttamaan ja tulostelemaan uusiksi. Omasta huonosta suunnittelusta johtuvat muutostyöt harmittavat hieman, sillä eiväthän ne ilmaiseksi tule mutta vielä enemmän sitä purnaisi itsensä kanssa jälkikäteen, jos ne olisi jättänyt tekemättä.

28.3.2017 turvaverkkoa ja autotallin pohjaa

28.3.2017 sorapetiä talolle sekä ja sadevesikaivoja.
Yllättävää on miten ison tilan pohjat tontilta lopulta vievät.


29.3.2017 tasoitettu sorapeti, tuohonko se talo siis tuleekin? Mursketta mennyt tässä vaiheessa 570 tn.


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava tuo maisema! Ja näppärästi suunniteltu pohjakin, jään innolla seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja tervetuloa seurailemaan meidän projektia! Sen lopputulosta tässä itsekin jännityksellä odottaa, tuleeko siitä kuten kuvissa ja unelmissa vai jotain muuta :)

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...