keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Pyyhekuivaimet kauppalistalle

Pesuhuoneeseen ja kylppäriin kytketään vesikiertoiseen lattialämmitykseen rättipatterit. Ovat siis vain haalean lämpimiä lämmityskauden ulkopuolella, jolloin pesuhuoneissa kiertää vain pieni lattialämpö. Olikohan tässä halvatun kalliissa naulakossa sitten mitään järkeä. En tiedä. Ei kyllä oikein sähkölläkään noita pattereita viitsisi lämmittää, vaikka sellainen lisäkytkentä olisi mahdollista joihinkin malleihin. Tulevat nyt kuitenkin ja olen pöyristynyt näidenkin tuotteiden hinnoista, alennuksia siis väijymään. Miksi kaikki pitää aina maksaa niin paljon?

Patterit ovat kromin väriset kuten tilojen hanat. Olisihan näitä mustinakin. Kivan näköisiä. Voisi käydä yläkerran kylppäriin.
Saunan pesuhuoneeseen suunnitteilla saunatakeille pystysuuntainen rättipatteri. Tässä mallissa on huomioitu mukulat ja muut pätkät omalla nupilla alemmalla tasolla.


Rej Design, toinen vaihtoehto, jolla on erityisen pöyristyttävä hinta mutta jonka ostolla voisi kannattaa kotimaista teollisuutta.

Yläkerran kylppäriin taas voisi tulla siro patteri parille pyyhkeelle. Jostain syystä nämä harakanvarpaan näköiset mallit tosiaan miellyttivät eniten visuaalista silmää.


Ps. Rättipattereista kuukkeloidessa tulee yllättäen paljon vastaan kysymyksiä, että kuka korvaa vesivahingot, kun kuivain hajoaa? Pitäisiköhän sittenkin tyytyä vain perusoskarinoksaan...

12 kommenttia:

 1. Meillä kylppärissä sähköllä toimiva rättipatteri. Siinä on kytkin, jolla se napsautetaan päälle silloin, kun lämmitystä pyyhkeille halutaan ja toivottavasti myös muistetaan kytkeä joskus pois päältä. Ei siis suinkaan tarkoituksena lämmittää niitä pyyhkeitä jatkuvasti, muuten käy kalliiksi... Sunnuntai-iltana otettiin vekotin käyttöön, siitä näkee hetkellisen sähkönkulutuksen ja se vertaa sitä itse asetettuun kulutusbudjettiin jne. Sitä sitten testailtiin, että kuinka paljon talo kuluttaa ns. perustilassa, entäs sitten kun kytken vaikka lieden päälle, tai entäs sitten kun kytken saunan päällejnejne. Tuo rättipatteri jäi vielä testaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta jäi siis pois kuvaus "Hauska vekotin käyttöön..."

   Poista
  2. Tää ymmärsi täysin siitä huolimatta ;)

   Poista
 2. Katselinkin, että noita rättipattereita olisi tarjolla myös yhdistelmäversiona, eli voisi käyttää kesällä sähköllä (ja muistin mukaan vaan tarvittaessa) ja lämmityskaudella sitten vedellä. Mutta niin näen sen todellisuuden, ettei sitä kukaan muista kytkeä sitten päältä pois, pitäisi olla ajastin vielä lisävarusteena. Nyt viimeistellään sähkössuunnitelmaa, joten vielä ehtisi! Ja pitää selvitellä noita sähkömittari-ja seurantajärjestelmiäkin. Jotainhan nuo sähköyhtiötkin netissä tarjoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Se meidän patteri on siis ihan töpselillä kiinni pistorasiassa, että voishan siihen väliin laittaa ajastimen. Fortumilta onnistuivat myymään mulle sen kulutusmittarin. Tosin oli siitä ollut jo aikaisemmin puhetta kotona, että voisi olla hyvä. Nyt aamulla sain kuittia, että menee paljon sähköä kun lämmitin sekä auton lämppäriä että kuivasin hiuksia. Että olis kuulemma pitänyt valita. Hahha. Voi olla että siihen kulutusmittariin tulee hetkellinen yhteyshäiriö...

   Poista
  2. Heh, voin kyllä kuvitella että meillä minä olisin se kyylä joka vahtii sitten ettei saunaa tarvitse joka päivä lämmittää ja saa aikaan vaan pahastuneita perheenjäseniä. Ehkä se pieni tietämättömyys ei olekaan niin pahasta :)

   Poista
 3. http://www.laattapiste.fi/tuotteet/?product=LNFRE6040
  Mä oon vähän ihastunut tähän, jonka "oksat" liikkuvat kukin erikseen, eli voi laittaa kaikkea omalle oksalle kuivumaan. On sähkökäyttöinen kyllä. Koti rakennetaan tunteella postasi tällaisesta, ja tykkäsivät kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan nyt olisi vallan kätevä, sähköinen oskarinoksa! Noissa perusmalleissa on tosiaan se ongelma, että pyyhkeet tulevat sitten päällekkäin ja eivät kuitenkaan kuiva. Ja se oma on tietty siellä alimpana.

   Poista
 4. meille tulee rättipatterit sähköllä.

  Olen miettinyt kurasyöppöön että olisi tuollainen oksa saisi pojan kengät sisältkin kuivaksi kun pujoittaisi saappaan tuolle oksalle tai hanskan :)

  Mutta sitten pitäisi olla vielä toinenkin patteri takeille ja housuille.

  Pukuhuoneeseen meille tulee myös pyyhkeille kuivain ja meillä 3 henkeä 2 hengelle sellainen perus jotain 70 cm riittää kyllä pyyhkeet kuivuvat . Mutta en ole vielä miettinyt millaisen ratkaisun laitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurasyöpön päällä toimisi varmaan juuri tuo Annan linkkaama patterimalli, ja saisihan siihen housut/takitkin samalla lailla roikkumaan? Tai päälle vaikka tanko, jolloin se patteri hohkaisi lämpöä vaatteisiin. Aijai, olin itsekin sellaista kurapistesysteemiä suunnitellut, kätevä olisi.

   Ehkä me sitten voitaisiin laittaa tuollainen sähköllä toimiva vielä sinne khh:n peräseinälle, jossa olisi hyvä tila. Pitää keskustella vielä sähkösuunnittelijan kanssa voisiko sinne tehdä helposti edes jonkun varauksen, toimisiko vaikka pistorasialla.

   Näissä on kyllä tosiaan kovasti erilaisia vaihtoehtoja mietittäväksi! Ja kivitalossa päätöksetkin tulee nopeasti vastaan hoidettavaksi.

   Poista
  2. Minä muutin ihan viime metreillä mieleni. Kuivauskaappia olin ajatellut aluksi. Kun ei ole hirveä määrä kuivattavaa, uskon et kurasyöpön päälle rättipatterioksa ja tanko mihin voisi laittaa hengareilla vaatteet valumaan ja kuivumaan toimii.

   Toiv saatte toimivan ratkaisun Teille 😊

   Poista
  3. Eiköhän se löydy, viimeistään sitten sillä viime hetkellä 😊

   Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...