lauantai 18. maaliskuuta 2017

Huonekortti MH2 ja MH3 eli lasten huoneet


Huonekortti-idean kopioin katalasti täältä: http://betonielementtitalo.blogspot.fi/ ja kiitän Heliä tästä hyvästä tavasta hahmottaa suunnittelun yksityiskohtia. Paitsi sisustusyksityiskohtia pähkiessä auttaa tämä työskentelytapa hahmottamaan myös esim. valaistusta ja pistokepaikkoja. Aloitan yhdestä helpoimmasta kohteesta eli alakerrassa sijaitsevista lasten huoneista.

Tätä alakerran lasten valtakuntaa pyrittiin suunnittelemaan muunneltavaksi, eli huoneiden väliseinä rakennetaan lattian ja katon pintojen teon jälkeen kevyenä seinänä, joka on mahdollista joskus purkaakin ja tehdä alas iso avara tila (johonkin vielä määrittelemättömään tarkoitukseen).

Alunperin suunnitelma oli jättää tuo seinä aluksi rakentamatta kokonaan ja tehdä yksi iso lastenhuone. Huoneeseen olisi kuitenkin ovi tarvittu, ja olisimme joutuneet rakentamaan toisen oven sijalle sitten väliseinän hetkellisesti. Alkoi tuntua silleen vähän hankalalta. Lapset saavat siis omat huoneet vaikka yhteistä toivoivat (mieli ehtisi kuitenkin vuodessa muuttua, sen varaan lasketaan.)Koettaa räpistellä pädillä ja autocadilla,
 taitaa palata kynän ja paperin pariin.


Ps. Kai se parketti on sitten tuo mustanharmaa, jolloin puumateriaalit olisivat sitten aina joko mustaa tai tammea tai muuta ruskeaa puuta. Ajatuksena samanvärinen lattia kaikissa tiloissa kuitenkin miellyttää sitä sisäistä minimalistipuolta (joka taistelee tiukasti sen koristeellisemman puolen kanssa).

2 kommenttia:

  1. Huonekortti idea on ihan netistä kopioitu idea https://www.google.fi/search?q=huonekortit&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiK2vTPl-LSAhWkO5oKHTG_B10Q_AUIBigB&biw=1920&bih=974

    VastaaPoista
  2. Hyvä työskentelytapa joka tapauksessa ja uusi termi minulle - tulee mietittyä koko tila läpi yksityiskohtia myöten ja ehkä säästyy sitten muutamilta ylimääräisiltä yllätyksiltä ja pikapäätöksiltä pakon edessä.

    VastaaPoista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...