tiistai 7. helmikuuta 2017

Tiikkiovi -check, mutta ne etuikkunat?

Kyllä on vaikea päätös tuo pääovi-kokonaisuus ikkunoineen, sitä on märehditty arkkitehtisuunnitelmien alusta asti säännöllisen epäsäännöllisesti. 
Etuoven materiaaliksi jalostui aika nopeasti tiikki (budjettisyistä siis viilu...) ja  se tulisi pitkällä ripavetimellä ja jollakin kätevällä ovikoodilukolla, joihin (myös) pitänee perehtyä jossakin välissä sekä tehdä riskikartoitus kuinka nopeasti koodi leviää sitten lasten kautta naapurustoon.

Ihan kivoja vaihtoehtojakin on löytynyt, vaikkakin kaikki toiseksi parhaita. Tälle alla olevalle upealle ovelle yritin nimittäin tekijää löytää mutta ei kuulemma toimi Suomen sääoloissa tuommoiset (puun ja metallilistan väliin muodostuvat) kondensaatioloukut. Uskotaan.
Seuraavan malliseen, ehkä vähän 50-60-luvusta inspiraatiota ottavaan oveen tullaan tiikkiviiluisena näillä päätöksin päätymään, kuva Skaalalta mutta muiltakin löytyy. En ole kyllä tuota ovea puisena nähnyt lähietäisyydeltä mutta uskotaan kuvitelmiin, että ratkaisu näyttäisi sitten ihan tyylikkäältä. Ovihan on hyvin sään- ja uv-valonkin suojassa syvän katoksen alla, joten tiikkiviilu pitäisi kestää vaikka huoltoa tulee vaatimaan. Se on semmoinen huoltotoimenpide, jonka minäkin hallitsen ja voin suorittaa sen sopivasti juurikin silloin, kun pitäisi kiivetä puhdistamaan rännit.
Ovi ei siis aiheuta ongelmia, vaan sen viereen ja päälle tulevien ikkunoiden pokat. Ikkunakarmit tulevat olemaan siis mustat muualla talossa mutta laitetaanko etupuolelle myös mustat vaiko sitten oveen väriin sävytetyt karmit? 

Kas näin?
Jolloin kaveriksi voisi käydä tälläinenkin ovi:
Pihlan ovi löytyy myös tiikkiviiluisena. Mutta mitä onkaan tekninen viilu?


Vai sittenkin näin?


Eteisestähän (arvatenkin mielikuvituksekkaan valkoseinäisestä) näkee suoraan keittiöön ja sieltä mustakarmiset ikkunat. Eteisessä tulee kyllä olemaan mahdollisesti puuta vaatehuoneen vanerioven muodossa, mutta senhän voi myös käsitellä mustaksi. Toisaalta taas etupuoli on oma kokonaisuus, eikä etupuolen julkisivuille tule muita ikkunoita. Ulkoseinähän tuossa kohtaa on taas mustaksi rapattua kiveä, joten tiikinvärisen ikkunat olisivat varmasti vähän pirteämmän näköiset.   Kolmanneksi taas, karmit ja ovihan ovat eri materiaalia ja voivat ajanmyötä muuttua erisävyisiksi, jos lähtöjäkään ovat ihan samanväriset.

Tämä kun saa ratkaistua, olen pätevöitynyt ratkaisemaan vaikka muutaman Lähi-Idän kriisin, sen sortin pitkäaikaista epätoivoa lietsova ongelmahan tämä on...just nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...