perjantai 3. helmikuuta 2017

Talon ulkoväritys- musta tuntuu meiltä

Se voi olla ihan minkä värinen vaan, kunhan on musta. 
Talon pääväristä vallitsi onneksi hallituksen kesken konsensus alusta asti. Kaikki nuo puuverhoukset tulisivat olemaan siis mustaa väriä ja pitäisi vain jossain välissä etsiä oikea sävy ja ennen kaikkea oikea ulkomaali, jotta varsinkaan eteläsivua ei pitäisi olla maalamassa viiden vuoden päästä uudelleen. Hyvänä vinkkinä saimme jo, että laudoitus kannattaisi olla mahdollisimman karheaa, jotta maali pysyisi paremmin. Näinhän se tietenkin järjelläkin ajatellen taitaa olla mutta olisiko asia tullut mieliin lautoja tilatessa. Ei.

Pähkäilyä kuitenkin  aiheutti kivirappauksen, rimoituksen, kattolaudoituksen ja parvekelaudoituksen väritys. Värivaihtoehdot olivat kuitenkin rajattu jo kolmeen eri variaatioon: kuultoruskea, harmaa ja valkoinen ja näistähän sai sitten monia eri yhdistelmiä aikaan.  Lisäksi talo suunniteltiin aluksi vaakalaudoituksella mutta se pyörähti sitten pystylaudoitukseksi loppumetreillä, jolloin saatiin listattomat kulmat. Parvekkeen rimoitustakin on pidetty välillä vaakasuunnassa ja välillä pystysuunnassa. Lähinnähän ne antavat raamit parvekkeille, ja jos auringosuojaa tarvitsisi, olisi niiden pitänyt olla vaakatasossa. Alla olevissa kuvissa näkyy kuitenkin vielä tuo vaakalaudoitus, siitäpä voi vertailla tuonne blogin yläkuvaan miten muutos vaikutti talon luonteeseen. Itse sitä en enää vertaile, etten ala enää horjumaan päätöksessä. 
  
Katseltiin sitten erinäisiä vaihtoehtoja arkkitehdin näkymäkuvien pohjalta ja todettiin, että se mikä näytti hyvältä Pinterestistä bongatuista kuvista, ei ollutkaan niin kiva näissä näkymissä. Harmaa jäi nopeasti pois vaikka sellainen betoninsävyinen seinä ja harmaantunut siperianlehtikuusi tuntuivat ajatuksena hyvänä. Eivät sitten näyttäneet kuitenkaan tässä demossa.

Valkoinen pääsi loppusuoralle antaen tiukan vastuksen voittajalle. Aika eri fiilis kuin näissä tummissa vaihtoehdoissa. Valkoista tuki myös se, että sisäkatto olisi sitten voinut olla sen kummemmin pohtimatta valkoinen, jolloin katto olisi jatkunut yhtenäisen näköisenä sisältä ulos. Lattia puolestaan olisi jatkunut harmaana sisältä ulos. Nyt kun tätä jälkikäteen kirjoitan, suorastaan mietin miksi emme tähän vaihtoehtoon päätyneet?


Tämä alin väritys, joka kuitenkin oli alusta asti pyörinyt kuvissa sitten valittiin ja rakennuslupaan kirjattiin. Siinä vain oli sitä jotain. Sekä meidän, että arkkitehtimme mielestä.  Nyt vain kasvavalla jännityksellä odotan löydämmekö oikean värisen mustan rappauksen, joka stemmaa tuon mustan puun kanssa mutta murehditaan sitä sitten, kun sen aika on.
Näkymäkuvat Arkkitehtuuritoimisto Taso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...