torstai 23. helmikuuta 2017

Keittiösaareke on suuri kysymysmerkki

Keittiön ja wc-allaskaappien ovimateriaali on ilmeisesti päätetty: mustaa koivuviilua vanerireunuksin. Kas näin:
Miksi koivuviilu? Ulkonäkö on rauhallisempi, ehkä vanerimaisempi kuin saarnilla tai tammiviilulla. Uskoisin, että sormenjäljet näkyvät myös heikommin. Kuumalle höyrylle ovi (tai tarkemmin kai lakka) on kuitenkin samalla lailla arka kuin muutkin viilut. 

Keittiön ovet ovat piilorunkoiset ja vetimettömät. Vessoihin tulee normaalirungot ja  kuvassa mallaillut vetimet, jommassa kummassa mitassa. Ehkä. 

Keittiön peräseinä on myös saatu kuntoon, yhdellä takaiskulla eli kylmälaitteet jouduimme siirtämään ruokakomeron ja eteisen päädystä ikkunapäätyyn. Miksi, koska tilaamamme mikrouuninpentele aukeaa vasemmalle, kuten suurin osa mikroista, ja ovikin aukeaa vain 90°. Yhdeltä valmistajalta oikealle aukeava löytyy, jolloin myös alle tuleva uuni olisi pitänyt vaihtaa samaa sarjaa olevaksi. Lisäksi löytyy uunimaisempia alasaukevia mikroja mutta sellaista ei nyt haluttu. Tämä aiheutti myös ongelman saarekkeessa, istumapaikkojen olisi luonteva olla kädenojennuksen päässä jääkaapista sekä ikkunaan päin.





Tämä peräseinä on osin kopio vanhasta keittiöstämme tuolla toisella välitilaratkaisulla, jonne saa vaikka somia lasiesineitä esille. Taustalle voisi laittaa vanerilevyn vielä tekemään tilaa kalustemaiseksi ja hyllymäisemmäksi.  Alempaan välitilaan tulee ikkuna, mustilla karmeilla kuvasta poiketen. Vanhassa kodissa molempien välitilojen taustalla oli lasi, joten ne olivat yhtenäiset. Nyt taustat ovat erilaiset, joten ehkä tälle suunnitelmalle pitää vielä ajatus uhrata.

Oikeaan reunaan tulee kaksi jääkaappipakastinta, sillä taloudessamme on viime vuosina ollut jääkaappitila tiukilla, eikä tilanne parane lasten kasvaessa (kuinka paljon voi maitoa kulua päivässä?) Näin saadaan 100 l lisää jääkaappitilaa pakastintilan kustannuksella. 

Pohdinnassa on myös, tulisiko meille kahden astiapesukoneen systeemi, jotta vältyttäisiin tiskivuorilta koneen pyöriessä. Apk on nostettu kahden satunnaisen selkävaivaisen taloudessa ylemmäs, mutta toinen mahtuisi vielä tason alle, jos sille uhraisi yhden vetolaatikoston. Lisää kaappitilaahan löytyy sitten ruokakomerosta: kuivaruuille ja keittiökoneille (sähkövedot suunniteltu). Näkyvät koneet ovat kuvasta poiketen mustat.

Mutta saareke, miten sen ratkaisisi? Saarekkeen koko on max. 1200x2500mm, ja siihen pitäisi saada pari istumapaikkaa. Suunnittelin jo omasta mielestäni käsittämättömän hienon ratkaisun, josta alla keittiökalustetoimittajan kuva. Tässä saareke on kahdessa tasossa ja yläosa tasoa olisi kiveä ja alempi osa vaikka puuta. 










Mutta kelpasiko tämä vaimon merkittävä kalusteinnovaatio rakkaalle aviomiehelleni? Ei, sillä saarekkeen pitää olla korkeampi kuin vieressä majaileva ruokapöytä. Lisäksi nuo paikat pitää saada kylmälaitteiden siirron jälkeen saarekkeen oikeaan reunaan.


Jotain tällaista?

Kuva modulnova.it

Tai tämä aina varma perusratkaisu?


Kunhan tämä saarekemalli saadaan päätettyä, päästään kunnolla kilpailuttamaan nuo keittiötasot ja vertailemaan kiven, Dektonin ja tammen tai eri yhdistelmien hintaeroja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...