tiistai 28. helmikuuta 2017

Alennushaukan hanat saapuivat


Rakentamisessa voimme olla amatöörejä mutta alennushaukkoina emme, eritoten allekirjoittanut kunnostautuu tällä saralla usein esim. lastenvaatehankinnoissa. Niinpä tulevaan taloon on hankittu jo helposti varastoitavia tavaroita sekä sovittu tilauksia aina sopivan alennuskampanjan osuessa kohdalla. Nyt sattui Hansgrohen hanaviikot silmiin, ja koska merkistä oli hyvää kokemusta edellisessä kodissa, kävimme tuotteet hypistelemässä läpi ja saimme tilattua puoleen hintaan kaikki kolme suihkua, kolme wc-hanaa sekä vielä kodinhoitohuoneen hanan.

Löytyyköhän kaikki pikkuosat näitä loppuvuodesta asennettaessa?

Hankittavaksi jää vain keittiön hana, sillä se saisi olla sisustuksellisista syistä musta. Toki mietin myös mustia hanoja ja suihkuja muihinkin tiloihin mutta reilun parin tuhannen euron säästö näissä hankinnoissa sai silmät ummistumaan tämän toiveen suhteen ja yritän olla haikailematta sitten mustien suihkujen perään taloon muutettuamme. Lisäksi nuo mustat suihkut ja hanat ovat tarjonnan suhteen varsin rajalliset eli olisi pitänyt sitten ottaa mitä saa. (Olisi ne silti olleet upeat.)
Ei tule sitten tällaista, ei..
Pieniä säästöjä siellä täällä kuitenkin tarvitaan, kun näyttää siltä, että alkuperäiseen budjettiin tulee taas hieman venytystä mm. autokatoksen muututtuakin vielä autotalliksi rakennesuunnittelijan todettua, että muutoskustannus ei olisi enää kovin merkittävä, sillä muutenkin varsin umpinainen autokatoskin pitäisi mm. palo-osastoida vähän joka kohdasta talon läheisyyden vuoksi. Tuolla hanasäästöllä saataisiin siis autotallin nosto-ovi...ja enemmänkin olisi saatu, jos valikoimasta olisi otettu ne edullisimmat vaihtoehdot mutta alen myötä taas pystyimme valitsemaan sieltä keskitason paikkeilta valikoimaa tuotteet ihan itseä miellyttävien ominaisuuksien mukaan. Hanoissa, kuten wc-istuimissakaan ei minusta kannata yrittää säästää valitsemalla niitä halvimpien toimittajien edullisimpia vaihtoehtoja, sillä hinta heijastelee suoraan tiivisteiden, rungon ja muiden pienten osien laatua. Kumitiiviste esimerkiksi voi kestää vuoden tai 15 vuotta laadusta riippuen, ja haluaako sitä ottaa sitten sadan euron säästöllä tuhansien eurojen vesivahinkoriskin... 

Keittiöön haaveilen tätä toisista blogeista pongattua Tapwellin RIN984 hanaa, jota näyttää saavan myös suomalaisista verkkokaupoista, ja jolle löytyy nykyään myös tyyppihyväksyntä. Mikäli ostaa hyväksymättömän hanan, joutuu ottamaan tietoisen riskin ettei kunnan rakennustarkastaja hyväksykään sitä lopputarkastuksessa eli kannattaa kyllä tarkistaa kunnan ohjeistukset ensin ennen kuin hankkii sen unelmien kraanan.

 Aiheesta lisää esim. http://www.vttexpertservices.fi/sertifikaatit ja
https://rakennusmaailma.fi/artikkelit/laatuhana-on-tyyppihyvaksytty


Tapwell RIN984

Jaahas, mitäs kaikkea muuta sitä voisi etukäteen vielä alennuksista väijyä: rättipattereita, kiinteitä valaisimia, ehkä jopa seinäwc-systeemejä -siinäpä naapureilla ihmeteltävää, kun pari pönttöä pamahtaa kerrostalon  pihaan. Puhumattakaan paljon pienemmistä hankinnoista, kuten vaikka wc-paperitelineistä, baarijakkaroista taikkapa takkaseteistä.
Alennusta kytätessä...


4 kommenttia:

 1. Laitas meillekin sitten vinkkiä, jos bongaat hyviä alennuksia! ;)

  VastaaPoista
 2. Minäpäs vinkkailen 😊 ja nuo hanaviikot taitaa olla vielä menossa, oli myös esim. Oraksen hanojakin vähän pienemmässä tarjouksessa.

  VastaaPoista
 3. Me asutaan vuokralla lähellä raksaa (vanha talomme myytiin viime syksynä pois) ja on yksi huone varastona, jos sinne saisi tilaa järkättyä voisi kanssa vaikka hajoja yms juttuja vähän ostaa aleista.

  VastaaPoista
 4. Joo, kyllähän näitä kaikenlaisia tarvikkeita joutuu hankkimaan niin paljon, että jos ison osan saa puoleen hintaan, niin puhutaan jo tuhansien säästöistä. Tai sitten saa nostettua varustetasoa, kun budjetoidulla summalla saakin parempaa tavaraa. Meilläkin on onneksi pari varastotilaa käytössä (juurikin myydyn omk:n tavarat varastoituna) joten voi vaikka ne seinä- wc:t ja kiukaat ostaa täräyttää,kun vastaan tulevat.

  VastaaPoista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...