sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Vinyylikorkkilankku - tykkääkö kyttyrää lattialämmityksestä?

Kuivien tilojen lattiamateriaalit ovat olleet jatkuvasti syvenevässä syynissä ja vaihtoehdot pyörivät akselilla iso laatta, mikrosementti,  parketti sekä korkki. Korkki jalostui edelleen ajatukseen vinyylikorkkilankusta parketin vaihtoehtona, sillä se vaikuttaa varteenotettavalta kandidaatilta seuraavista syistä:

 • Kestävä, naarmuuntumaton pinta eli ideaali koira- ja lapsiperheessä. Kuka on katsellut armottomassa kevätauringossa parkettia koirarallien jäljiltä, tietää mistä puhun.
 • Lämmin ja joustava: eli lattialle tipahtaneella älypuhelimella voisi olla mahdollisuus selvitä.
 • Helppo huollettavuus, pyyhkäiset vain nihkeällä mopilla.
 • Ei kovin liukas.
 • Hinta edullisempien parkettien tasolla.
 • Osin uusiutuva luonnonmateriaali, jonka valinnalla saa hyvän ja ekologisen mielen itselleen.
 • Paljon, siis valtavasti kuoseja ja värejä. Valikoimasta löytyisi helposti yhteensopiva seuralainen betonimaiselle  laatalle. Esim. alla Wicanderin Brume Oak sekä Värisilmän myymät Concept Grigio ja Rewind-laatat.


  No, sitten se ongelma eli erinäisistä nettilähteistä saatu ristiriitainen tieto lattialämmityksen ja vinyylikorkkilattian parisuhteesta, sopiiko ne nyt yhteen vaiko ei? Tietoa piti lähteä hakemaan valmistajien omilta sivuilta. Tämmöistä tietoa löytyi Wicanderilta ja tähän lähteeseen nyt sitten luotetaan:


  Toim. Huom. kyllä olisin kaivannut valmistajalta vähän teknisiä tai tieteellisiä perusteluja tällekin vastaukselle, sillä nyt selitys jää omien, lämpöopista hatarasti muistavien arvailujen varaan...

  Seuraava kysymys sitten olikin, että millaisiin lämpötiloihin taloon valittu lämmitysjärjestelmä eli maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys nostaisi lattian? Jälleen erinäisten, luotettavuudeltaan kyseenalaisten lähteiden mukaan lattialämmöt liikkuisivat jossain 21-27 c° asteen välillä mutta toisaalta huonekohtaisella termostaattiohjauksella tämäkin voitaisiin mahdollisesti ratkaista. Edessä olisi siis muutama kysymys tulevalle lämmitysjärjestelmän toimittajalle, ennen kuin tämä vinyylikorkki voitaisiin varmistaa todelliseksi lattiapinnoitevaihtoehdoksi.

  6.2.2017 Muoks. Jottei jäisi epäselvyyksiä, niin kyllähän ne lattialämmöt pitää talvella yli tuon 20-22 asteen nostaa, joten jätämme nyt tämän vaihtoehdon itse pois. Keskustelin aiheesta Asta-messuilla lattialämmitysfirman edustajan kanssa. Edelleenkin kiinnostaisi kyllä, mitä ongelmia tuo lämpö sitten pinnoitteelle tarkkaanottaen aiheuttaa? Lisäksi myös parkettitoimittajat antavat korkeimman lattialämpötilarajan parketilleen, eli se kannattaa tarkistaa myös. 

  2 kommenttia:

  1. Heitämpä tähän vielä yhden vaihtoehdon; vinyylilankku. Meillä ainakin on ollut nappivalinta yläkertaan. Jos vielä yhtään mietityttää, niin tsekkaa myös tämä vaihtoehto. :)

   VastaaPoista
  2. Vinyylilankut jäivät tutkimatta, kovasti on kyllä tullut vaihtoehtoja markkinoille ettei enää perässä meinaa pysyä. Pikaisesti mitä vilkaisin nettitarjontaa, niin näissä vinyylilankuissa näyttää olevan myös paljon kauniita värivaihtoehtoja!

   VastaaPoista

  Kommentit otetaan ilolla vastaan.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...