keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Rakennuslupa hyväksytty

Rakennuslupa hyväksyttiin, se välttyi pelätyiltä lupabyrokratian rattailta. 

Lupa vietiin sisään 2.1.2017, täydennettiin vielä muutamalla lomakkeella 11.1 ja lupatieto kilahtikin jo  sähköpostiin 24.1.2017. Hankettahan oli jo esitelty syksyllä pääsuunnittelijan toimesta rakennusvalvonnalle ennen lopullisten suunnitelmien tekoa, olisiko tämä tosiaan edesauttanut sujuvaa lupakäsittelyä. Toistaiseksi ei ole siis kuin hyvää sanottavaa kunnan teknisestä toimistosta. 

Aikataulu näyttäisi siis siltä, että maaliskuun lopulla aloitetaan maatyöt, ja viimeistään silloin rakennuspaikan raivaus puustosta, joka sisältää esim. 20 m ikivanhaa taivaisiin kurkottavaa kuusiaitaa juuri pahasti väärässä paikassa. Toinen vaihtoehto olisi tehdä raivaus jo aikaisemmin, joten kilpailutetaan nyt tekijöitä eli lähinnä puuunkaatotyö erikseen tai maaurakointiin kytkettynä. Jos kaikki menee hyvin, vuoden päästä tähän aikaan asumme jo uudessa kodissa. Mutta pessimisti ei pety, joten ei aseteta (asetetaanpa) tavoitteeksi klassista "jouluksi uuteen kotiin." 

Maaliskuuhun mennessä viimeistellään siis mm. lvi-, rakenne-, sähkö- ja pihasuunnitelma ja kilpailutetaan useita eri toimittajia sekä lasketaan runkokivimenekki tilausta varten. Lisäksi me suunnittelemme sisustuksen, etsimme tuotteet ja toimittajat, kilpailutamme tarvikkeet ja teemme tilaukset valmiiksi.  Toimitusajat vahvistetaan sitten myöhemmin. Tässä vaiheessa pitäisi myös tarkennettua urakointitarjousta varten hahmotella mahdollinen oman työn osuus (siivous..?) Seuraavat kaksi kuukautta ovat siis pyhitetty suunnitelmille ja sitten alkaa tapahtua jo jotain näkyvää. Kesän epäusko siitä, että miten tuohon pöpelikköön oikein tulee talo alkaa pikkuhiljaa muuttua toiveikkaaksi olotilaksi.  

2 kommenttia:

  1. Jeee, onnea luvalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yksi etappi nyt sitten takana ja monta vielä edessä mutta nyt alkaa näyttää siltä, että jotain oikeasti tulee toteutumaan. Joten seuraavaksi monttua odotellessa.

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...